Teknoloji

Honor X10 Kirin 820 işlemci ve 5G desteğiyle gelecek

honor x10

Huawei çatısı altındaki Honor, akıllı telefon pazarının son yıllardaki hareketli oyuncuları arasında yer alıyor. Portföyüne sürekli olarak yeni cihazlar ekleyen marka, şimdi de X10 adını taşıyan bir telefon için son hazırlıklarını yapıyor. 20 Mayıs’ta resmiyet kazanacak Honor X10 hakkındaki bazı detaylar da resmi kaynaklar tarafından şimdiden doğrulanıyor.

Honor’un başkan yardımcısı tarafından Weibo’da yapılan paylaşım, akıllı telefonda Kirin 820 işlemcinin bulunacağını gösteriyor. Bu işlemci sayesinde X10’da dokuz frekans bandı üzerinde çift mod 5G desteği de sunulacak.

Honor da X10’un uygun fiyatlı bir telefon olacağının ve 5G’yi geniş kitlelere ulaştıracağının ipucunu veriyor. Tüm ana 5G bantlarının desteklenecek olması, telefonun Çin dışında da kullanılabileceği anlamına geliyor.

honor x10

Honor X10, 6.63 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Bu ekran, Full HD+ çözünürlük sunacak. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi, 22.5W hızlı şarj desteği de bulunan 4200 mAh kapasiteli pili sağlayacak. Dört sensörlü arka kamera sisteminde ana kamera görevini 40 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX600y sensör üstlenecek. Telefonun tasarımını gösteren fotoğraflar, daha önce TENAA’nın veri tabanında görülmüştü.

Tanıtım öncesinde Honor X10 hakkında yeni detayların açıklanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER