İncelemelerManşetler

Honor Watch GS Pro İncelemesi

Honor denince pek çok kişinin aklına ilk olarak akıllı telefonlar geliyor. Ancak şirketin portföyünde farklı ürünler de yer alıyor. Bu ürünler arasında akıllı saatler ve fitness bileklikleri de ayrıca dikkat çekiyor. Honor Watch GS Pro, şirketin giyilebilir ürün portföyünün en yeni ve gelişmiş üyelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Honor Watch GS Pro inceleme yazımızda bu akıllı telefona dair detayları ve yorumlarımızı bulabilirsiniz.

Honor Watch GS Pro inceleme: Tasarım

Honor Watch GS Pro’nun kasasının bir hayli büyük olduğunu en baştan belirtmek gerekiyor. Akıllı saat, tasarımı itibarıyla erkeklerin bileğine daha uygun bir ürün profili çiziyor. Honor Watch GS Pro’nun kayışlarını çıkarmak ve değiştirmek mümkün olsa da, kayışların kasaya tutturulduğu yerlerin küçük olması nedeniyle bu iş biraz zor olabiliyor. Kayışın bir hayli sağlam olduğunu belirtmekte de fayda var.

Honor Watch GS Pro’nun uzun kayışlarındaki delik sayısı oldukça fazla. Böylelikle saatin her bilek boyutuna uygun şekilde ayarlanması mümkün oluyor. Flor kauçuktan yapılan kayışlar, ciltte bir rahatsızlık yaratmıyor. Honor Watch GS Pro’yu kullanırken cildin hava almasında bir sorun yaşanmıyor.

Honor Watch GS Pro, daha önce de belirttiğimiz gibi büyük bir kasaya sahip. Kasanın hem yüksekliği hem de genişliği 48 milimetre. Kasanın kalınlığı konusunda resmi bir bilgi verilmese de, 15 milimetre civarında olduğu söylenebilir. Tartıda 45,5 gram çeken Honor Watch GS Pro, rakiplerine kıyasla ağır bir akıllı saat.

Honor Watch GS Pro, büyük kasası itibarıyla küçük bilekli kişiler için taşıması pek kolay bir saat olmayabilir. Kasanın büyüklüğü, saati masaya veya kapıya çarpmayı kolaylaştırıyor. Ancak kasanın dayanıklılığı sayesinde saat bu çarpmalardan biri hasar görmüyor.

Honor Watch GS Pro IL-STD-810G askeri dayanıklılık sertifikasına sahip. 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan akıllı saatin paslanmaz çelikten yapılmış bir çerçevesi var. Bu çerçeveyi döndürmek mümkün olmuyor. Saatin materyallerini ve dayanıklı hissiyatını göz önüne alınca ağırlığına çok da şaşırmamak gerekiyor.

Honor Watch GS Pro’nun sağ kenarında iki adet dikdörtgen tuş bulunuyor. Bu tuşlara basmak oldukça rahat. Söz konusu tuşlar, arayüzde gezinmek ve bazı eylemleri başlatmak için kullanılıyor.

Honor Watch GS Pro inceleme: Ekran

Honor Watch GS Pro, 1.39 inç büyüklüğünde dokunmatik bir AMOLED ekrana sahip. 454 x 454 piksel çözünürlüklü bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 800 nit. Ekran, Honor Watch GS Pro’nun Magic Watch 2’ye en çok yaklaştığı yerler arasında bulunuyor. İki saatin ekranı benzer görünse de, Honor’un iyileştirme namına bazı değişiklikler yaptığı görülüyor.

Saat arayüzü seçeneklerine, egzersiz grafiklerine ve diğer komplikasyonlara bakarken renkler parlak ve canlı görünüyor. Böylelikle kullanıcılar neye baktıklarını rahatlıkla anlayabiliyor. Dokunmatik ekranın kullanımı oldukça kolay ve sezgisel. Ekran dokunuşları algılama konusunda hemen hemen hiç sorun yaşamıyor.

Honor Watch GS Pro’da daima açık ekran özelliği mevcut. Bu özellik aktifken ekranda saat rahatlıkla görülebiliyor. Honor’un bu konuda Magic Watch 2’ye kıyasla bir iyileştirme yaptığı söylenebilir. Daima açık ekranlar kimi kullanıcıların bir saati alması konusunda belirleyici faktör olabiliyor. Honor Watch GS Pro bu konuda avantajlı bir ürün.

Honor Watch GS Pro’nun bir diğer güzel özelliği de kullanıcıların detaylarına daha  sonra değineceğimiz Huawei Health uygulaması üzerinden kendi saat yüzlerini oluşturabilmeleri. Yani sevdiğiniz birinin fotoğrafını ya da sevdiğiniz herhangi bir fotoğrafı saatte arka plan olarak kullanmanız mümkün.

Honor Watch GS Pro inceleme: Donanım

Honor Watch GS Pro’nun kalbinde Huawei’nin giyilebilir ürünler için hazırladığı ve düşük güç tüketimiyle meşhur olan Kirin A1 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM kapasitesi bilinmiyor. Saatin dahili depolama alanı kapasitesi ise 4 GB.

Honor Watch GS Pro’nun sensör kadrosunun da zengin olduğu söylenebilir. Saatte ivme ölçer, jiroskop, kalp atış hızı sensörü, SpO2 sensörü gibi bileşenler mevcut. Bu sensörlerin işleyişine ilerleyen bölümlerde değineceğiz. GPS ve Bluetooth 5.0 LE desteği de bulunan Honor Watch GS Pro, oldukça hızlı çalışıyor. Saat verilen komutları algılayıp yerine getirme konusunda bir sorun yaşanmıyor. GPS’in varlığı, Honor Watch GS Pro’nun telefon olmasa bile egzersizlerde doğru kayıt tutmasını mümkün kılıyor.

Honor Watch GS Pro inceleme: Pil

Pil performansı, Honor Watch GS Pro’nun en güçlü kasları arasında yer alıyor. Daha önce Apple Watch veya benzer pil ömrüne sahip saatleri kullananlar için Honor Watch GS Pro’nun pil ömrü şaşırtıcı olabilir.

Honor’dan verilen bilgiye göre, Watch GS Pro tek bir şarjla 28 gün boyunca çalışabiliyor. Honor Watch GS Pro’yla yaklaşık iki hafta süren testlerimizde akıllı saatin pil ömrünü yüzde 50’nin biraz altına indirebildik. Bu noktada saati yoğun şekilde kullandığımızı belirtmekte fayda var.

3 veya 4 haftalık bir pil ömrünün bir akıllı saat için fazlasıyla etkileyici olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şarj ihtiyacının azalması, saatin kullanımını ciddi ölçüde kolaylaştırıyor. Bu sayede kısa bir seyahate giderken şarj aletini almaya gerek kalmıyor. Egzersiz sırasında saatin pilinin biteceği şeklinde bir endişe yaşanmıyor.

Bu uzun pil ömrünü mümkün kılan faktörlerden birisi de yazılım optimizasyonu gibi görünüyor. Honor’un giyilebilir ürünlerinin bu konuda başarılı ve etkileyici bir sicillerinin olduğunu söylemek gerekiyor.

Pek fazla ihtiyaç duyulmasa da, Honor Watch GS Pro’yla birlikte USB girişine takılan ve saate manyetik olarak tutunan bir şarj aleti geliyor. Yüksek kapasiteye rağmen, şarj işlemi pek uzun sürmüyor. Honor’un verdiği değerlere göre, 1 saat içinde saatin pili tamamen doluyor.

Honor Watch GS Pro inceleme: Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Pek çok kişi, daha sağlıklı yaşamak ve egzersizlerini takip etmek için akıllı saat alıyor. Honor Watch GS Pro da bu konularda kullanıcılarına geniş ve etkileyici bir özellik yelpazesi sunuyor.

Honor Watch GS Pro’da yaklaşık 100 adet egzersiz takip modu bulunuyor. Bu modlar koşu ve bisiklet gibi klasik seçeneklerden başlayıp göbek dansı, kendo ve laser tag gibi sıra dışı seçeneklere kadar uzanıyor. Bu egzersizlerin her birinde kullanıcılara mesafe, süre, yakılan kalori, ritim, yükseklik değişimi gibi bilgiler sunuluyor. Kullanıcılar bir önceki egzersizlere göre kaydettikleri ilerlemeyi ve bir sonraki egzersizleri için beklemeleri gereken süreyi de görebiliyor.

Testlerimizde Honor Watch GS Pro’nun ölçümlerinin oldukça doğru olduğunu gördük. Egzersizler sırasında tuhaf görünen bir istatistikle karşılaşmadık. Honor Watch GS Pro, eş zamanlı testlerde Apple Watch SE ile hemen hemen aynı sonuçları verdi.

Honor Watch GS Pro’da Watch ES’ten farklı olarak sanal koşu parkurları bulunuyor. Bu sanal parkurlarda kullanıcılara koşularının amaçlarına göre rehberlik yapılıyor. Örneğin, aralıklı HIIT koşusunda kullanıcılara ne zaman hızlanıp sprint atacakları ve ne zaman yavaşlayıp jog temposuna dönecekleri söyleniyor. Daha profesyonel şekilde koşmak isteyenler için bu yönlendirmenin çok faydalı olacağı söylenebilir.

Honor Watch GS Pro’nun dayanıklı bir akıllı saat olduğunu daha önce belirtmiştik. Saatte bu dayanıklı kasaya uygun egzersiz özellikleri mevcut. Patika koşusu, dağ koşusu ve dağ yürüyüşü gibi egzersiz modları, mevcut seçeneklerin yanında yerini alıyor. Kayak modu da Honor Watch GS Pro’nun beraberinde getirdiği yeni modlar arasında bulunuyor.

Şu sıralarda dış mekanlarda spor yapmak pek kolay değil. Ancak Honor Watch GS Pro’da yeniden doğaya dönüldüğünde işe fazlasıyla yarayacak bir özellik mevcut. Bu özellik Geri Dönüş Rotası adını taşıyor. GPS destekli bu özellik, kullanıcıların doğadaki koşularında yeniden başladıkları noktaya dönmelerine yardımcı oluyor.

Honor Watch GS Pro’da kullanıcılara sağlıklı bir yaşam sürmelerinde destek olucak özellikler de mevcut. Akıllı saat sürekli olarak kalp atış hızı ölçümü yapabiliyor, adım sayabiliyor, stres seviyesi ölçebiliyor ve uyku takibi gerçekleştirebiliyor. Özellikle adım sayma konusunda verilerin bir hayli doğru olduğunu belirtmekte fayda var. Saatin büyüklüğü uyku sırasında kullanımı biraz konforsuz kılsa da, alışma süresinden sonra bu da soru teşkil etmiyor.

Honor Watch GS Pro, egzersiz meraklıları için oldukça yararlı bir cihaz. Özellikle deneyimli olmayan ancak iyileşmek isteyen koşucular için akıllı saat oldukça faydalı veriler sağlıyor. Honor Watch GS Pro’nun doğa sporlarında sunduğu desteğin kapsamı da bir hayli etkileyici.

Honor Watch GS Pro inceleme: Yazılım

Honor Watch GS Pro, Honor’un artık eski çatı şirketi olan Huawei’nin Lite OS işletim sistemiyle çalışıyor. Lite OS, Honor Watch GS Pro’da da aynı platformun kullanıldığı diğer cihazlara benzer bir deneyim sunuyor.

Saat kadranlarında sağlık ve egzersiz konularına özellikle odaklanıldığı hemen fark ediliyor. Kullanıcılar ana kadranı sola doğru sürüklediklerinde önce günlük kalp atış hızı, sonra da stres tablolarını görüyor. Daha sonra da sırasıyla hava durumu, müzik yönetimi ve uyku takibi ekranları gösteriliyor.

Alttaki tuşa basıldığında kullanıcılar direkt egzersiz menüsüne yönlendiriliyor. Üstteki tuş ise kullanıcıları ana uygulama ve özellik menüsüne götürüyor. Burada nefes egzersizleri, pusula, hava basıncı ölçüm aracı ve telefonu bul gibi uygulamalar bulunuyor.

Bu menüde herhangi bir takılma yaşamadan kolaylıkla gezilebiliyor. Honor Watch GS Pro’nun destekleyici özellikleri de oldukça kullanışlı. Akıllı saat, telefonda Spotify’la müzik çalındığını otomatik olarak algılıyor ve müziği kontrol etme imkanı veriyor. Saatin depolama alanına şarkı yüklemek ve bunları Bluetooth kulaklık ile saate bağlanarak dinlemek de mümkün.

Diğer akıllı saatleri kullananlar, Honor Watch GS Pro’nun iletişim seçeneklerinin kısıtlı olduğunu düşünebilir. Akıllı saatte telefona gelen bildirimlerin büyük kısmı görülebiliyor. Ancak örneğin WhatsApp’tan gönderilen bir fotoğrafı saatte görmek mümkün olmuyor. Saat üzerinden gelen çağrıları yanıtlamak ve telefonda konuşmak ise bir hayli kullanışlı. Saatten çıkan ses net biçimde duyuluyor ve saat kullanıcısının sesi de karşı tarafa oldukça anlaşılır şekilde gidiyor.

honor watch gs pro incelemeHonor Watch GS Pro’yu akıllı telefonla eşleştirmek ve saatle ilgili bazı ayarları yapmak içinse Huawei Sağlık uygulaması kullanılıyor. Bu uygulama üzerinden hem detaylı egzersiz verileri görülüyor hem de geçmiş kayıtlar daha kolay şekilde kontrol edilebiliyor. Uyku takibi özelliğiyle toplanan verilerin detaylı dökümü de yine Honor Watch GS Pro’da yer alıyor.

Huawei Sağlık üzerinden hangi uygulamaların bildirimlerinin telefonda görüleceği belirlenebiliyor. Kullanıcılar farklı saat kadranı seçeneklerine de yine bu uygulama aracılığıyla erişebiliyor.

Honor Watch GS Pro inceleme: Sonuç

Akıllı saat pazarındaki rekabet her geçen gün biraz daha artıyor. Özellikle Android telefonuna eşlik edecek bir saat arayanların önündeki seçenekler bir hayli fazla, Honor Watch GS Pro da bu grubun yetenekli ve güçlü üyeleri arasında bulunuyor.

Honor Watch GS Pro’nun doğayla iç içe yaşamayı ve egzersiz yapmayı sevenlere uygun bir cihaz olduğu rahatlıkla söylenebilir. Sağlam kasası, uzun pil ömrü, çevresel gözlem özellikleri, doğa sporlarını takip yetenekleri ile Honor Watch  GS Pro doğaya kaçmaya istekli kullanıcılara hitap ediyor. Ancak Honor Watch GS Pro’nun sağlam ve büyük kasasının küçük bilekliler için bir sorun yarattığını söylemek gerekiyor.

Uzun pil ömrü de Honor Watch GS Pro’nun güçlü kasları arasında yer alıyor. Neredeyse üç haftayı bulan pil ömrü, Honor Watch GS Pro’nun şarj etme sıkıntısı nedeniyle akıllı saatlerden uzak duranlara bile cazip görünmesini sağlıyor. Sanal parkurları ve gelişmiş takip özellikleri de egzersizlerini iyileştirmek isteyenlere hitap ediyor.

İLGİLİ HABERLER