Manşetler

Honor View 30 Pro ve 9X Pro uluslararası arenaya açılıyor

Tıpkı çatı şirketi Huawei gibi, Honor‘un da Google’ın mobil servisleri olmadan yaşamaya alışması gerekiyor. Huawei’nin kendi ekosistemini oluşturmak için gösterdiği yoğun gayretin etkisi, Honor View 30 Pro ve 9X Pro‘nun uluslararası versiyonlarında da görülüyor.

View 30 Pro ve 9X Pro’nun uluslararası versiyonlarında, Çin’e özel olarak hazırlanan uygulamaların yerini Huawei Mobil Servisleri kapsamında sunulan çözümler alıyor. Çinli teknoloji devi, hem arka planda hem kullanıcı tarafında hem de bulutta Google’ın çözümlerine karşı kendi alternatiflerini sunuyor.

Donanım bakımından View 30 Pro ve 9X Pro’nun küresel versiyonlarıyla Çin’de satılan versiyonları arasında somut bir fark bulunmuyor. İkilinin daha bütçe dostu modeli olan Honor 9X Pro’da 6.59 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir IPS ekran yer alıyor. Ön kamera açılır mekanizmaya yerleştirildiği için ekranın üstünde çentik bulunmuyor. Söz konusu mekanizmada 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera kullanıcıları karşılıyor.

Honor 9X Pro’nun kalbinde Huawei tarafından geliştirilen Kirin 810 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 veya 256 GB. Dahili depolama alanını microSD kart desteğiyle genişletmek de mümkün.

honor 9x pro
Honor 9X Pro

Akıllı telefonun arkasındaki 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Honor 9X Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. 3.5 mm. kulaklık jakı bulunan telefonun parmak izi tarayıcısı da kenara yerleştirilmiş.

Honor 9X Pro, mart ayından itibaren Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Malezya, Mısır ve Suudi Arabistan’da satışa sunulacak. Akıllı telefon Avrupa’da 249 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

V30 Pro ise Çin dışına View 30 Pro adıyla açılıyor. Akıllı telefonda yine 6.57 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir IPS ekran bulunuyor. Telefonun ekranındaki delikte biri 32, diğeri ise 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor.

Honor View 30 Pro

Honor View 30 Pro’da Kirin 990 işlemci bulunuyor. Arka tarafta ise 40 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel telefoto kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı sensör eşlik ediyor.

Honor View 30 Pro

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4100 mAh kapasiteli pili sağlıyor. 40W kablolu, 27W kablosuz şarj desteği bulunan telefon, diğer cihazları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

Honor View 30 Pro ilk olarak Rusya’da satışa sunulacak

Kirin 990 işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. Ancak depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün değil. Telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Honor View 30 Pro, ilk olarak Rusya’da raflardaki yerini alacak. Telefonun kesin çıkış tarihi ve fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER