Teknoloji

Honor View 30’da hangi işlemcinin kullanılacağı açıklandı

honor view 30

Huawei en yeni mobil işlemcisi Kirin 990 5G’yi geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Şirket, 19 Eylül’de tanıtılacak Mate 30 serisinde bu işlemcinin kullanılacağını da açıklamıştı. Honor View 30 da Kirin 990 5G işlemciyle gelecek telefonlardan biri olacak.

Honor 30’un Kirin 990 5G işlemci taşıyacağı, Honor’un marka başkanı tarafından doğrulandı. Şirket, geçtiğimiz ay da bu telefonda 5G desteği sunacağını açıklamıştı.

Huawei cephesinden gelen açıklamalarda View 30’dan Honor V30 olarak bahsediliyor. View serisi telefonlar, Çin’de V serisi altında satışa sunulduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

View 30’da 5G desteği sunulacağı için akıllı telefonun Kirin 980 işlemci taşıyabileceği öngörüsü, kısa süre önce gündeme gelmişti. 5G desteğinin telefonun Çin dışında satılacak versiyonlarında bulunup bulunmayacağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

honor view 30

Honor View 30 ne zaman çıkacak?

Honor View 30’un çıkış tarihi konusunda ortada resmi bir bilgi bulunmuyor. Şirket geçtiğimiz yıl V20/View 20 modelinin duyurusunu aralıkta yapmıştı. Aynı senaryonun bu yıl View 30 için tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER