Teknoloji

Honor V10 Çin dışında Honor View 10 adıyla satılacak

Huawei’nin alt markası olan Honor, OnePlus 5T ile rekabet edecek seviyede bir fiyattan yurt dışında satışa sunulacak olan akıllı telefonu Honor View 10’un resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Çin’de Honor V10 adıyla geçtiğimiz günlerde tanıtılmış olan bu telefon 8 Ocak 2018 tarihinde ABD, Birleşik Krallık, Hindistan gibi ülkelerde satışa sunulacak. Yapay zekâ destekli bu telefon, 2017’nin öne çıkan birçok cihazı gibi, dar çerçeveli bir ekranla geliyor. Aynı zamanda arkada bir yerine iki kamera birden barındırıyor.

“İlk yapay zekâ telefonunuz” olarak lanse edilen View 10’da; işlemci ve grafik işlemci birimine ek olarak NPU, yani sinirsel işlem birimi de bulunuyor. Böylelikle görüntü tabanlı işlemlerin hızı büyük oranda artırılıyor. Honor’un telefonun tanıtımı sırasında farklı türde fotoğraf süjelerini ayırmayı sağlayan bir özelliği gösterdiği belirtiliyor. Buna ek olarak elle yazılmış bir metnin çevirisinin özel bir NPU birimi barındırmayan diğer telefonlara göre yüzde 300 oranında daha hızlı şekilde yapılmasından da bahsedildi.

View 10’da Huawei’nin ürettiği en son üst sınıf işlemci olan Kirin 970 bulunuyor. Bunda Mali G72 GPU da bulunuyor. 5.99 inç, 1080 x 2160 piksel ekran, 20 megapiksel ve 16 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar, 13 megapiksel ön kamera, 4 ya da 6 GB RAM, 64 GB ya da 128 GB dahili hafıza gibi özellikler de bu telefonda mevcut.

Honor View 10’un Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. Telefonun özellikler ve tasarım bakımından geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışı sunulan Huawei Mate 10 Pro‘ya epey benzediğini de belirtmeden geçmeyelim.

İLGİLİ HABERLER