Manşetler

Honor View 10 Ön İnceleme: Daha uygun fiyata üst sınıf deneyim

honor view 10 ön inceleme

Honor View 10 geçen yılın sonlarında duyurulmuş ve yurt dışında satışa sunulmuştu. Önümüzdeki günlerde Honor markalı telefonları Türkiye’de de göreceğiz. Honor View 10 da muhtemelen ülkemizde satışa sunulacak telefonlardan bir tanesi. MWC 2018’deki Huawei standında bu telefonun sergilendiğini görünce, bir göz gezdirmeden geçmek istemedik.

Honor, Huawei’nin bir alt markası. Huawei telefonlarının deneyimini biraz daha uygun fiyattan sunmasıyla bildiğimiz bu marka altında çıkan telefonlarda çıta giderek yukarı çıkıyor. Honor View 10’un geldiğimiz en yüksek nokta olduğunu söylesek yanlış yapmış olmayız. Cam ve metal birleşimi çerçeve fazlasıyla çekici görünüyor. Bir üst sınıf Android telefon havasını fazlasıyla veriyor. 5.99 inç, 18:9 görüntü oranlı, Full HD+ ekranın etrafını saran çerçeve geniş bir alana sahip değil. Bu da telefonun yüzey alanını küçültüyor, sonuçta ortaya tek elle epey rahat bir kullanım çıkıyor. Ekranın altında parmak izi okuyucusunu görmek de güzel. Bu arada ön yüzün Huawei Mate 10’unkine epey benzediğini söylememiz gerekiyor.

honor view 10

Honor View 10’da da, Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro’da olduğu gibi HiSilicon Kirin 970 yongaset bulunuyor. 128 GB, 6 GB RAM ya da 64 GB, 4/6 GB RAM depolama alanı ve RAM seçenekleri sunuluyor. microSD kart yuvası da mevcut. Hangi konfigürasyon olursa olsun, ortalamanın üstü bir performans sunuluyor gibi görünüyor. Huawei standında bir oyunu kısa süreliğine View 10’da oynadık ve performans gayet iyi seviyedeydi. Bunun dışında kullanıcı arayüzündeki gezinti de gayet akıcıydı.

Kullanıcı arayüzü demişken, Honor View 10’da Android Oreo yüklü geliyor. Üstünde de Huawei’nin EMUI 5 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Özelleştirilmiş ikonlar, ana ekrana yerleştirilmiş uygulama ikonları gibi, Huawei’nin telefonlarından bildiğimiz arayüz ve deneyim Honor View 10 kullanıcılarını bekliyor.

Kamera tarafında ise çift kameranın varlığını Honor’ın amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz telefonunda da görüyoruz. 20 megapiksel ve 16 megapiksel kameraların yüksek çözünürlüklü olanı f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Buna bağlı olarak düşük ışıkta da iyi performans bekleyebiliriz. Stantta çektiğimiz birkaç fotoğrafı incelediğimizde parlaklığın ve renk doğruluğunun yüksek seviyede olduğunu, yakınlaştırma yaptığımızda da detayların kaybolmadığını gördük. Öndeki kamera da 13 megapiksel çözünürlük desteğiyle keskin ve detaylı selfie fotoğraflar çekmeye izin verecektir.

Honor View 10’un rekabetçi bir fiyatla Türkiye’ye gireceğini düşünüyoruz. Bu telefonun daha uygun fiyata üst sınıf telefon deneyimi sunmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER