Teknoloji

Honor V8 sızıntısı çift arka kamera ve QHD ekranı işaret ediyor

honor v8Huawei’nin alt markalarından biri olan Honor, yeni bir amiral gemisi telefonu piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu cihazın Huawei P9’da da bulunan çift arka kameralı kurulumla birlikte geleceği söyleniyor.

Sızıntılar, Honor V8 adını taşıyacağı söylenen akıllı telefonun iki farklı versiyonla gün yüzüne çıkacağını gösteriyor. Çin’in telekomünikasyon onay kurumu TENAA’dan sızan bilgiler, V8 versiyonlarının özellikleri hakkında fikir edinmeyi sağlıyor. Honor, genellikle 5 inç civarı ekranlara ve ortalama özelliklere sahip uygun fiyatlı akıllı telefonlar üretmesiyle tanınıyor. Ancak V8 özelinde bu algının biraz daha değişmesi ve gelişmiş donanımsal özelliklerin sunulması muhtemel gözüküyor.

V8’in üst sınıf versiyonunda 2.5D camla kaplı 5.7 inç QHD ekran bulunacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kasasının 7.7 milimetre kalınlığında olması bekleniyor. 2.5 GHz sekiz çekirdekli Kirin 955 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. microSD kart yuvasıyla bu dahili depolama alanının kapasitesinin genişletilebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. 12 megapiksel çift arka kamera, lazer otomatik odaklama ve çift renkli flaş gibi Huawei P9’dan aşina olunan kamera özelliklerinin Honor V8’de de bulunacağı belirtiliyor. 8 megapiksel ön kamera ve 3400 mAh kapasiteli pile sahip akıllı telefonun kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yüklü olarak çıkması öngörülüyor.

V8’in daha uygun fiyatlı versiyonunda da 5.7 inç ekranın bulunması bekleniyor. Ancak bu versiyonda ekran çözünürlüğü 1080p olarak veriliyor. Cihazda Kirin 950 işlemci ve 32 GB dahili depolama alanı bulunacağı söyleniyor. 4 GB RAM ve çift arka kamera gibi özelliklerde ise herhangi bir değişim gözlenmiyor. Honor V8 telefonlarının 10 Mayısta tanıtılabileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER