Teknoloji

Honor V40 tanıtım tarihi sonunda belli oldu

honor v40

Honor V40 serisi uzun süredir bekleniyor. Normal şartlar altında aralık ayında tanıtılacağı söylenen serinin çıkışı, Honor ve Huawei’nin yollarını ayırması nedeniyle ocak ayına ertelenmişti. Daha sonrasında ise 12 Ocak tarihi gündem gelmiş, ancak bu tarihten de vazgeçildiği ifade edilmişti.

V40 serisinin tanıtımı için beklenen resmi duyuru sonunda geldi. Honor tanıtımın 18 Ocak’ta yapılacağını açıkladı. Şirket, seride 5G desteğinin sunulacağını da şimdiden doğruladı. Honor, Weibo’da V40’ı kısmen görmeyi sağlayan bir video da paylaştı.

Bu videoda telefonun kavisli bir ekrana sahip olduğu görülüyor. Ekranın sol üst köşesinde kapsül şeklinde bir delik yer alıyor. Bu delik çift ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Ses kontrol tuşları ve güç butonunun sağ kenarda olduğu görülüyor. Alt kenarda ise USB-C girişi, SIM kart yuvası, mikrofon ve hoparlörden oluşan kalabalık bir kadro yer alıyor. Paylaşılan videoda telefonun arka panelini görmek ise mümkün olmuyor.

Honor V40 için hazırlanan kılıfın fotoğrafları da sızdı

Ancak arka panel tasarımıyla ilgili ipuçlarını da internete sızan koruyucu kılıf fotoğrafları veriyor. Bu kılıf, telefonun Huawei Nova 8 Pro 5G’ye benzer bir arka panel tasarımına sahip olduğuna işaret ediyor. Daha önceki sızıntılarda telefonun yuvarlak bir kamera adasıyla geleceği öne sürülse de, kılıf fotoğrafları başka bir tasarımı gösteriyor.

honor v40

Honor V40 ile ilgili detaylar henüz paylaşılmış değil. Ancak sızıntılara göre telefonun kalbinde Dimensity 1000+ işlemci bulunacak. Telefonun 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekran taşıyacağı belirtiliyor. Telefon 66W kablolu ve 50W kablosuz şarj sertifikası da aldı. Ancak pil kapasitesi hâlâ belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER