Teknoloji

Honor V40 serisi için hazırlıklara başladı

honor v40

Huawei ABD tarafından kendisine ve tedarikçilerine uygulanan yasaklar nedeniyle sıkıntılı zamanlar yaşıyor. TSMC’ye ABD tarafından 5 nm Kirin yongalarının üretimini sınırlandırma talimatının verildiği iddia edilirken, bu durumun Huawei’nin gelecek hafta tanıtacağı Mate 40 serisini etkileyebileceği belirtiliyor. Ancak bu durum Huawei’ye geri adım attırmıyor. Huawei’nin bünyesindeki markalardan biri olan Honor, yeni amiral gemisi V40 serisini hazırlıyor.

Honor’un V40 serisi üzerinde çalıştığını bir ekran görüntüsü gözler önüne seriyor. Bu ekran görüntüsü, V40 serisi için hazırlanmış bir tanıtımdan alınmış gibi görünüyor.

Honor V40’a dair bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Akıllı telefonda Huawei’nin bünyesindeki HiSilicon tarafından geliştirilen Kirin serisi bir işlemcinin mi, yoksa MediaTek veya Qualcomm’a ait bir işlemcinin mi kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Serinin Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı da bilinmezler arasında yer alıyor. Huawei’nin başka bir telefonunu V40 adıyla yeniden gözler önüne çıkarmasının da muhtemel olduğunu belirtmekte fayda var.

Honor V serisi cihazlarında geleneksel olarak en yeni işlemcilere ve güçlü kameralara yer veriyor. Akıllı telefon serilerinin giderek daha geniş fiyat aralıklarını kapsaması nedeniyle Honor V40 serisinde de standart modele Pro ve Pro Plus versiyonlarının eşlik etmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER