Teknoloji

Honor Tablet 9 güçlü ses deneyimi yaşatacak

honor tablet 9

Honor Tablet 9 adını taşıyan yeni tabletini, 90 GT isimli akıllı telefonuyla birlikte gözler önüne çıkardı. Orta segmentte konumlanan Tablet 9’un odak noktasında multimedya içerik tüketimi ve içerik oluşturmak bulunuyor.

Honor’un yeni tableti, hafif ve ince bir kasaya sahip. 6.96 mm kalınlığındaki tablet, tartıda 555 gram çekiyor. Beyaz, gri ve mavi renk seçenekleri bulunan tabletin RAM seçenekleri 8 veya 12 GB. Depolama alanı seçenekleri ise 128, 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor. 256 GB depolama alanı seçeneği hem 8 hem de 12 GB RAM taşıyan modeller için mevcut.

Tablet 9’un kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 işlemci bulunuyor. 4 nm tasarımıyla üretilen bu işlemcide 8 çekirdek bulunuyor. Dört adet Cortex-A78 çekirdeği yine dört adet Cortex-A55 tamamlıyor.

honor tablet 9

Honor’un yeni tabletinde 12.1 inç büyüklüğünde bir IPS LCD ekran bulunuyor. 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü bu ekran, 500 nit parlaklık sunuyor. Parlama önleyici kaplama sayesinde ekrandaki yansımalar yüzde 98 oranında engellenebiliyor. Ekranın göz konforu konusunda farklı kuruluşlardan sertifikalar aldığı da Honor’un paylaştığı bilgiler arasında yer alıyor.

Tablet 9’u Honor’un “Soft Light” adını verdiği kağıt benzeri bir ekran koruyucusuyla birlikte satın almak da mümkün. Bu koruyucuyla ekran üstünde kalemle not almak veya çizim yapmak daha keyifli hâle geliyor. Honor’un Notlar uygulaması da sesten yazıya dönüştürme desteği sunuyor ve çizim şablonlarıyla geliyor.

Honor Tablet 9 ses deneyimi konusunda iddialı

Tablet ses deneyimi konusunda da iddialı. Honor’dan verilen bilgiye göre, iki mikrofon ve sekiz hoparlöre sahip Tablet 9, gerçek bir çevresel ses deneyimi yaşatacak. Honor ses kayıtlarının daha temiz hâle gelmesi için yeni tabletine özel yazılımlar yerleştirdiğini belirtmeyi de ihmal etmiyor.

honor tablet 9

Honor Tablet 9’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 8300 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 35W şarj desteğine sahip. Android 13’ü Magic OS 7.2 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Honor’un yeni tableti Çin’de 1599 yuandan (6700 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER