Teknoloji

Honor bundan böyle sadece 18:9 ekranlı telefonlar çıkaracak

honor view 10
Honor View 10

Huawei’nin alt markası olan Honor’ın çıkardığı akıllı telefonlara bu sayfalarda yer veriyoruz. Markanın Android tutkunları arasında bilinirliği var, ancak henüz Türkiye’de yeteri kadar bilinen bir marka değil. Ancak bu durumun yakın zamanda değişeceğini ve bu markaya sahip telefonların ülkemizde daha yaygın şekilde bulunacağını biliyoruz.

Son zamanlarda Honor markası taşıyan, ilgi çekici ve üst segment Android telefonlarla yarışacak nitelikte modeller görmeye başladık. Honor 7x, Honor 9i, View 10 ve 9 Lite gibi modeller bunlara örnek olarak gösterilebilir. Tüm bu modellerin bir ortak noktası var, o da 18:9 görüntü oranlı ekranlara sahip olmaları. Ortaya çıkan son bilgiye göre, Honor bu özelliği tüm akıllı telefonlarında standart olarak sunmayı planlıyor.

Roland Quandt adlı bir kaynak, Honor Almanya’daki kaynaklarına dayandırarak, FullView ekran barındırmayan yeni Honor telefonunun olmayacağını söyledi.

Son birkaç aydır Honor, akıllı telefonlarında iki özelliği ön plana çıkarıyor. Bunlardan bir tanesi ikili ya da dörtlü kamera kurulumu, diğeri de dar çerçeveli, 18:9 görüntü oranlı ekranlar. Son model Honor 9 Lite, aynı zamanda tasarıma da odaklanıyor.

Quandt bir başka tweetinde, Android 8.0 Oreo tabanlı EMUI 8.0 kullanıcı arayüzünün şubat ayında itibaren Honor 8 Pro ve Honor 9 için dağıtıma çıkacağını söyledi.

Honor 7X, EMUI 8 güncellemesini yılın ikinci çeyreğinde alacak. Honor 8 ise EMUI 8’i alacak, ancak Oreo’ya güncellenmeyecek.
Honor’ın çıkardığı son ürünler arasında bulunan Honor View 10‘da Huawei’nin ilk yapay zekâ destekli işlemcisi Kirin 970 bulunuyor. Ayrıca şirket Honor 9 Pro gibi, yakında çıkacak telefonları için yeni özellikler test ediyor. Bunların bazıları arasında yüz ile kilit açma ve artırılmış gerçeklik tabanlı özellikler de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER