Manşetler

Honor Play Türkiye’de satışa sunuldu

honor play

Huawei‘nin son zamanlarda büyük atak yapan alt markası Honor, kısa süre önce oyunculara özel olarak geliştirdiği Honor Play‘i tanıtmıştı. Akıllı telefonun küresel lansmanı da Berlin’de düzenlenen IFA 2018’de gerçekleştirilmiş ve bu lansmandan kısa süre sonra telefonun eylül ayı içinde Türkiye’de de satışa sunulacağı açıklanmıştı. Beklenen gün geldi ve Honor Play, Türkiye’de satışa sunuldu.

Honor Play’in Türkiye’de piyasaya çıkması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Honor Türkiye Başkanı Kevin Wang, şu ifadeleri kullandı: “30 Ağustos’ta global lansmanını yaptığımız Honor Play‘i sadece 15 günde Türkiye pazarına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca bu telefonumuz geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen IFA fuarında 9 farklı yayından ödül almayı başardı. Birçok teknoloji yayını tarafından en iyi telefonlardan biri olarak gösterilen Honor Play ile biz de ‘Şimdi Oyun Zamanı’ diyoruz.”

Honor oyunculara yönelik akıllı telefonu için oyun pazarının önemli şirketleri PUBG Corp. ve Gameloft ile işbirliği içinde olduğunu daha önce açıklamıştı. Bu işbirliği çerçevesinde Honor Play kutusundan PUBG Mobile ve Asphalt 9: Legends yüklü olarak çıkacak.

Hedef kitlesine oyuncuları yerleştiren Honor Play, oyunlara özel bir ekran korumasına da sahip.  Nano-kompozit yüzeyli ve anti-reflektif kaplamaya sahip profesyonel ekran koruması, daha yumuşak bir oyun deneyimi için cam ekranın korunmasını ve başparmak üzerindeki stresi hafifletmeyi vadediyor.

Honor Play, Huawei’nin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 970 işlemciyi taşıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Dahili depolama alanının üstüne microSD kart desteği sayesinde 256 GB daha eklenebiliyor. Telefonun 6.3 inç ekranı 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Kutusundan Android 8.1 yüklü olarak çıkan telefonda EMUI 8.1 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Oyunlarda üstün performans vadeden GPU Turbo teknolojisi, AI 4D Smart Shock, AI 3D surround ses gibi özellikler barındıran telefonun arkasında 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera modülü bulunuyor. 6 megapiksel ön kameraya sahip telefon, enerjisini 3750 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

Honor Play, bugün itibarıyla Hepsiburada aracılığıyla satışa sunuldu. Telefonun fiyat etiketinde lansmana özel olarak 2799 TL yazıyor. Telefon için Deniz Mavisi ve Geceyarısı Siyahı adı taşıyan iki renk seçeneği bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER