Manşetler

Honor Play eylül ayı içinde Türkiye’de satışa sunulacak

honor play

Honor Play geçtiğimiz ay önce Çin’de gözler önüne çıkmış, ardından da 30 Ağustos tarihinde IFA 2018 kapsamında telefonun küresel lansmanı gerçekleştirilmişti. Oyuncular için özel olarak geliştirilen akıllı telefon, eylül ayı sona ermeden Türkiye’de de satışa sunulacak.

Türkiye’de piyasaya sürülen ilk oyun telefonu olma özelliğinin de sahibi olacak olan Honor Play’in kalbinde sekiz çekirdekli Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Akıllı telefonun 6.3 inç büyüklüğündeki ekranı ise 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunacak. Telefon kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemi yüklü olarak çıkacak. Bu işletim sistemini EMUI 8.1 kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Akıllı telefonun arkasında 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera modülü bulunuyor. Honor Play’in kamerası yapay zekâ tarafından destekleniyor.

Honor’un üst markası Huawei’nin geliştirdiği GPU Turbo teknolojisi de Honor Play kullanıcılarını bekleyen özellikler arasında bulunuyor. Oyunlardaki görsel deneyimi geliştirmeyi ve performansı en üst seviyeye taşımayı amaçlayan GPU Turbo’ya gerçek zamanlı görüntü ve ses tanıma teknolojisi SmartShock 4D, Histen 3D ses teknolojisi ve oyuncular için ultra geniş 3D ses desteği eşlik ediyor. Gaming Suite ise tüm oyuncular için profesyonel bir oyun deneyimi vadediyor.

SmartShock 4D teknolojisi de Honor Play’in dikkat çekici yönleri arasında bulunuyor. Söz konusu teknoloji, yapay zekâ desteği ile oyunlarda gerçek zamanlı görüntü ve ses tanıma özelliği sayesinde yaklaşan düşman ve silah ateşi yönüne göre 30 farklı senaryoda titreşim sunuyor. Benzer şekilde oyunlarda tetiği çekerken geri tepme hissini de veren titreşim özelliği olan 4D AI SmartShock ve oyun içi bildirim ve 30 farklı oyun senaryoları ile 10 mod ve silah seçeneklerini kapsıyor. Söz konusu deneyim, hâli hazırda PUBG’de kullanılabiliyor. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak bir güncellemeyle bu desteğin kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

Honor Play bu ay içinde Türkiye’de satışa sunulacak olsa da, henüz telefon için kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Akıllı telefonun fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda da şu an için bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER