Manşetler

Honor Play: GPU Turbo ve yapay zekâ destekli oyun telefonu

honor play

honor playHuawei‘nin alt markası Honor ilk oyun telefonu Honor Play‘in duyurusunu dünya çapında gerçekleştirmişti. Bu telefon daha önce Çin’de lanse edilmişti. 6.3 inç, 19.5:9 görüntü oranlı 1080p ekran, 3750 mAh kapasiteli pil, Kirin 970 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB gibi ortalama üstü teknik özellikleri bu Android telefon bünyesinde görüyoruz.

Her ne kadar teknik özellikler bakımından orta-üst segment bir Android telefon seviyesinde olsa da Honor, bu telefondaki en önemli yeniliğin “GPU Turbo” teknolojisi olduğunu söylüyor. Bu yazılım-donanım entegrasyonu sayesinde GPU performansı yüzde 60’a varan oranda artırılıyor. Bu esnada güç tüketimi de yüzde 30 civarında düşürülüyor.

Kirin 970‘in yapay zekâ tarafındaki yetenekleri sayesinde “4D oyun deneyimi” sağlanıyor. Görüntüler ve ses gerçek zamanda analiz ediliyor ve buna uygun biçimde titreşimli geri bildirim sağlanıyor. Yapay zekâ üç boyutlu çevresel sesi taklit etmek için de kullanılıyor. Honor, bu özelliğin PUBG, Asphalt 9 ve daha birçok oyun tarafından destekleneceğine dikkat çekiyor.

honor play

Honor Play’de kulaklık jakı ve USB-C portu yer alıyor. Parmak izi okuyucusu ise ekran-gövde oranını büyütmek amacıyla arka tarafa alınmış. Arka kamera 16 megapiksel çözünürlük ve f/2.2 diyafram açıklığı gibi özelliklere sahip. Buna 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera eşlik ediyor.

Kirin 970 işlemci bir yaşına bastı sayılır ve çok yakında da onun takipçisi gelecek. Ancak şimdiye kadar deneyimlediğimiz Huawei P20 Pro veya Honor 10 gibi Kirin 970 işlemcili telefonlardan gördüğümüz kadarıyla, bu işlemci iyi bir performans sunuyor. GPU Turbo’nun katkılarıyla da oyun tarafında ihtiyaçlara cevap vermeye devam edecektir.

İLGİLİ HABERLER