Teknoloji

Honor Play ve Honor 9i oyuncu dostu telefonlar olarak tanıtıldı

honor play
honor play
Honor Play

Oyun telefonları şu sıralar çok popüler, ancak bunların hepsi pazarın belirli bir kesimini hedefliyor. Huawei’nin Honor markası sayesinde daha alt fiyat segmenti için de uygun bir oyun telefonu seçeneği doğuyor. Honor Play, Çin’de duyuruldu. Üstelik yanında Honor 9i ile birlikte geldi.

Honor Play’in 2000 yuanlık (1413 TL) fiyat etiketi var. Kirin 970 işlemcili bir telefon için bu fiyatın nispeten düşük olduğunu söyleyebiliriz. Huawei, GPU Turbo sayesinde performansı daha da artırıyor.

Honor Dünya Başkanı George Zhao, GPU Turbo ile grafik işlem verimliliğini önemli ölçüde artırıp kusursuz bir mobil deneyim sunacaklarını kaydetti. Donanım-yazılım entegrasyonlu grafik işlem hızlandırma teknolojisi GPU Turbo, alt katman sistemindeki geleneksel grafik işlem çerçevesini yeniden düzenleyerek kullanıcı deneyimine fark edilir katkılar sunuyor. GPU Turbo, grafik işlem verimliliğini yüzde 60 artırırken yonga üstü sistem enerji tüketimini yüzde 30 azaltıyor. Bu sayede, akıllı telefon performansı ile enerji tüketimi arasındaki denge sağlanmış oluyor.

Grafikler 6.3 inç, 19:9, 1080 x 2280 piksel çözünürlüklü ekranda en iyi sonuçları vermesi için işleniyor. Histen ses teknolojisi sayesinde de üç boyutlu oyun sesleri ve 7.1 kanal sanallaştırması sağlanıyor.

Temel modelde 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Ayrıca Honor, 2400 yuan karşılığında 6 GB RAM’li bir model de sunuyor.

Honor Play’de 3750 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu telefon, Android 8.1 Oreo ile çıkacak ilk telefon olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca en son optimizasyonları barındıran EMUI 8.2 de yüklü olarak gelecek.

Telefonun arkasında 16 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Bu sistem Kirin 970’in yapay zekâ destekli nöral işlem birimi sayesinde 500’ün üstünde sahneyi tanımlayabiliyor. 16 megapiksel selfie kamera ise üç boyutlu portre fotoğraflar çekmeyi sağlıyor.

Honor Play Çin’de ön siparişe sunuldu, 11 Haziran’dan itibaren de teslimatlar başlayacak. Mevcut renk seçenekleri siyah, menekşe, özel üretim siyah-kırmızı bulunuyor.

honor 9i
Honor 9i

Honor 9i ise 5.84 inçlik, 19:9, 1080 x 2280 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olan, aynı zamanda Kirin 659 işlemci barındıran bir telefon. Honor Play’de olduğu gibi bu telefonda da GPU Turbo teknolojisi bulunuyor.

Honor 9i’nin arkasında 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. 16 megapiksel ön kamera ise yapay zekâ ile zenginleştirilmiş selfie fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca yüz tanıma teknolojisini de sunuyor.

9i’de Android 8.0 Oreo yüklü olarak geliyor. Ayrıca EMUI 8.0 kullanıcı arayüzü sunuluyor. Telefonda 3000 mAh kapasiteli pil mevcut.

Honor 9i’nin 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı versiyonu 1400 yuan (989 TL) fiyat etiketiyle satılacak. 1700 yuan karşılığında ise 128 GB dahili hafızalı seçenek tercih edilebilecek. Satışlar bugün itibarıyla Çin’de başlıyor. Mavi, mor, siyah renk seçenekleri bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER