Manşetler

Giriş segmentine yeni üye; Honor Play 9A tanıtıldı

honor play 9a

Huawei’nin alt markası Honor, dün Honor 30S‘in yanı sıra Honor Play 9A adında yeni bir giriş seviyesi Android telefonu duyurdu. İlginçtir ki, bu telefonda Huawei yapımı Kirin işlemci yerine MediaTek Helio P35 işlemci bulunuyor.

Akıllı telefon Android 10 ile çalışıyor. Ancak telefon HMS, yani Huawei Mobil Servisleri ile yüklü geliyor. Google Play Store, Google uygulamaları ve servisleri bu giriş seviyesi Android telefonda yer almıyor.

Honor Play 9A’nın özelliklerine baktığımızda, 6.3 inç HD+ ekranın 1600 x 720 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu ve tepesinde su damlası çentiğin bulunduğunu görüyoruz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, telefonda MediaTek Helio P35 işlemci yer alıyor. 4 GB RAM, 64 ya da 128 GB depolama alanı seçeneklerinin yanı sıra 512 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kartlar da destekleniyor. 5000 mAh kapasiteli pile sahip telefonun kutusundan 10W şarj adaptörü çıkıyor.

Honor Play 9A kamera özellikleri

Arka tarafta iki tane kamera var. Ana kamera 13 megapiksel çözünürlük ve f/1.8 diyafram açıklığı değerine sahip. Bunun yanında 2 megapiksel, f/2.4 derinlik sensörü bulunuyor. Önde de 8 megapiksel, f/2.2 selfie kamerası bulunuyor.

Honor Play 9A’nın Çin fiyatı 899 yuan (yaklaşık 835 TL) olarak belirlendi. Telefonun Gece Siyahı, Zümrüt Mavisi ve Jasper Yeşili olmak üzere üç farklı rengi bulunuyor. Android telefon Çin’de ön siparişe sunuldu, ancak uluslararası pazara ne zaman çıkacağı şu an için belli değil.

İLGİLİ HABERLER