Teknoloji

Honor Play 3 ile Play serisinin odağını değiştiriyor

honor play 3

Huawei’nin alt markası Honor, Honor Play ile oyun odaklı modern akıllı telefonların ilk örneklerinden birini sunmuştu. Markanın bu serideki yolculuğu Honor Play 3 ile devam ediyor. Ancak artık oyun deneyimi odak noktası olmaktan çıkmış gibi görünüyor.

Play 3, bazı sağlam teknik özellikleri uygun bir fiyat karşılığında kullanıcılara sunuyor. Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin Kirin 710F işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM ve 64 veya 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Kısacası telefonda amiral gemisi seviyesinde bir işlemci bulunmasını isteyenlerin beklentisi karşılanmıyor.

Akıllı telefonda 6.59 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor. Bu ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın sol üst köşesinde ön kameranın yerleştirildiği bir delik mevcut. Bu delikte 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

honor play 3Honor Play 3’ün arkasında üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksellik derinlik sensörü de arka kamera sistemini tamamlıyor. Honor Play 3’e enerjisini 4000 mAh kapasiteli pili veriyor.

Honor Play serisinin en önemli özelliklerinden biri olan GPU Turbo, Honor Play 3’te de mevcut. Bu teknoloji, belli oyunların performansında belirgin bir artış sağlanıyor. GPU Turbo’nun EMUI 9.1 versiyonu 20’den fazla oyunu destekliyor. Bu oyunlar arasında Fortnite ve Minecraft da bulunuyor.

Honor Play 3 ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Play 3, Çin’de bu ay içinde piyasaya sürülecek. Akıllı telefonun 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonunun fiyat etiketinde 999 yuan (797 TL) yazacak. 6 GB RAM ile 64 GB depolama alanı ve 4 GB RAM ile 128 GB depolama alanı bulunan modeller ise 1299 yuan (1036 TL) karşılığında satılacak. Telefonun Çin dışındaki çıkış takvimi konusunda ise şu an için bilgi verilmiş değil.

Honor Play 3, Çin’deki satış fiyatı itibarıyla Redmi Note 3 ile rekabete girecek gibi görünüyor. Bu rekabette delikli ekran ve su sıçramalarına karşı dayanıklı kasa Honor’un telefonunun avantajlı olduğu noktalar olarak öne çıkıyor. Bu avantajın Honor’a satışlar konusunda bir katkı sağlayıp sağlamayacağını görmek için biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER