Teknoloji

Honor MagicBook MacBook Pro benzeri deneyimi daha ucuza sunacak

honor magicbook

honor magicbook

Huawei geçtiğimiz şubat ayında duyurduğu Huawei MateBook X Pro modeliyle mobil bilişim dünyasında dikkatleri üstüne çekmişti. Şimdiyse Çinli telefon devi, ana vatanındaki tüketiciler için uygun fiyatlı bir bilgisayar çıkarıyor. Ancak bu dizüstü bilgisayar Honor markası altında, Honor MagicBook adıyla sunuluyor.

15 inçlik bu dizüstü bilgisayar MateBook X Pro‘da olduğu gibi ipince ekran çerçevesine sahip değil. Doğal olarak web kamerası da alışılmış yerinde bulunuyor. Cihazda Intel Core i5-8250U ya da Core i7-8550U işlemci seçenekleri, 8 GB bellek, 256 GB kapasiteli SSD ve Nvidia GeForce MX150 grafik işlemci birimi gibi konfigürasyon seçenekleri mevcut.

Huawei bu bilgisayarın Intel Core i5 işlemcili giriş seviyesi versiyonunu 4999 yuan (3247 TL) fiyat etiketiyle sunuyor. Core i7 işlemcili model için de 5699 yuan (3702 TL) isteniyor.

Huawei, Apple’ın çıkaracağı söylenilen daha ucuz MacBook’un karşısına bu modelle dikilebilir. Honor MagicBook ile yeterli işlemci gücü uygun fiyata kullanıcılara sunulacaktır.

Aslında bu dizüstü bilgisayarın 13 inçlik giriş seviyesi MacBook Pro‘dan daha güçlü olacağı, aynı zamanda ondan daha ucuz olacağı öne sürülüyor. MacBook Pro’lar genel olarak yüksek fiyatlarıyla biliniyor. Honor, ya da diğer deyişle Huawei, daha ucuza benzer seviyede bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Honor MagicBook’un 12 saate kadar varan pil ömrü sunduğun da belirtelim. Bu da onu 13 inçlik MacBook Pro modelleriyle aynı seviyede tutuyor.

Huawei, MagicBook’un Çin dışında başka ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağıyla ilgili bir bilgi vermedi. Honor markalı telefonları Türkiye’de görmeye başladık. Ancak burada ilk etapta akıllı telefonlara öncelik verilecektir diye düşünüyoruz. Bu nedenle kısa vadede MagicBook’un Türkiye’ye gelmesini beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER