Manşetler

Honor Magic V tanıtıldı: Katlanabilir ekran, özel kamera sistemi

honor magic v

Honor, Magic V adını verdiği cihazıyla katlanabilir ekranlı telefon pazarında yerini aldı. Magic V, kullanılabilir dış ekranı ve tablet büyüklüğündeki katlanabilir iç ekranıyla akıllara Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X2’yi getiriyor.

Akıllı telefonun kapak ekranı 6.45 inç büyüklüğünde 2560 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranın görüntü oranı 21:9. Yenileme hızı 120 Hz olan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1000 nit.

Telefonun ana ekranı işlevini gören katlanabilir iç ekran ise tamamen açıldığında 7.9 inç büyüklüğe ulaşıyor. Bu ekranda yenileme hızı 90 Hz, maksimum parlaklık ise 800 nit seviyesine iniyor.

2272 x 1984 piksel çözünürlüklü katlanabilir ana ekranın piksel yoğunluğu 382 ppi. Honor bu ekranın iPad mini’ninkine kıyasla daha parlak ve keskin göründüğünü özellikle vurgulamayı ihmal etmiyor.

Telefon katlandığında iç ekran menteşeye doğru hafifçe kavis yapıyor. Böylelikle tek bir nokta üstüne daha az basınç uygulanıyor ve menteşedeki boşluk neredeyse görünmez hâle geliyor.

Honor Magic V’de büyük ekrandan daha etkin şekilde yararlanmayı mümkün kılacak bazı yazılımsal özellikler mevcut. Bunlar arasında iki uygulamanın ekran üzerinde yan yana kullanılabilmesi de bulunuyor.

Honor Magic V’nin IMAX Enhanced sertifikasına sahip ilk telefonlardan biri olduğunu belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, telefonda HDR10+ desteği de mevcut.

Honor Magic V’nin arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada 50 megapiksel çözünürlüklü üç sensör yer alıyor. Sistemde telefoto kameranın bulunmaması dikkat çekiyor.

Honor Magic V’de ana kamera ve ultra geniş açılı kamerayla birlikte “geliştirilmiş spektrum kamera” olarak adlandırılan bir kamera bulunuyor. Honor’un verdiği bilgiye göre, bu kamera standart telefon kameralarına kıyasla daha fazla renk dalga boyu yakalıyor.

Honor Magic V ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Honor Magic V’nin kalbinde daha önce de açıklandığı gibi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB. Magic V, bu işlemciye sahip ilk katlanabilir telefon olma özelliğini taşıyor. 66W kablolu şarj desteğine sahip 4750 mAh pil de telefonun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

honor magic vKatlanabilir telefon için siyah, beyaz ve turuncu olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Turuncu renk seçeneğinde suni deri kaplama kullanılırken, diğer iki renk seçeneklerinde cam kaplama farklı desenlerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 14.3 mm. kalınlığındaki Mate V’nin en ince katlanabilir telefonlardan biri olduğunu belirtmekte fayda var.

Honor Magic V Çin’de bugün ön siparişe açılıyor. Telefon 9999 yuandan (21 bin 749 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Magic V için genel satış dönemi ise 18 Ocak’ta başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER