Teknoloji

Honor Magic V katlanabilir telefonun tanıtım tarihi belli oldu

honor magic v
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Honor, Magic V adını taşıyacak katlanabilir telefonunun resmiyet kazanacağı tarihi açıkladı. Akıllı telefon 10 Ocak’ta Çin’de gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 14:30’da başlayacak.

Honor’dan katlanabilir telefonu için ilk paylaşım geçtiğimiz ay gelmişti. Şirket şimdi de telefonun 10 Ocak’ta tanıtılacağını duyurdu. Honor’un seçtiği tarihle bir gün sonra OnePlus 10 Pro’yu tanıtacak OnePlus’ın ışığını biraz “çaldığı” söylenebilir.

Honor’un ilk katlanabilir telefonu hakkında pek fazla detay bilinmiyor. Akıllı telefonun Samsung Galaxy Z Fold 3’e benzer bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Büyük dış ekran ve katlanabilir iç ekran telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

honor magic vHonor tarafından yapılan paylaşımlarda telefonun dış ekranının üzerinde kamera deliği veya çentik görülmemişti. Bu da akıllara kameranın ekranın altına yerleştirilmesi ihtimalini getiriyor. Ancak henüz konuyla ilgili bir doğrulama gelmiş değil.

Honor Magic V, teknik özellikleriyle Galaxy Z Fold 3’ün karşısında güçlü bir alternatif olacak gibi görünüyor. Telefonda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunacağı şimdiden biliniyor. 6.5 inç dış ekranın 90 Hz, 8 inç katlanabilir ekranının ise 120 Hz yenileme hızına sahip olması bekleniyor. 50 megapiksel ana kamera, 66W kablolu şarj ve Android 12 de telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER