Teknoloji

Honor Magic sahibini ellerinden tanıyor, bildirimleri ona göre gösteriyor

honor magic

honor magicHuawei’nin bir alt markası olan Honor, yeni Android telefonunu Çin’de tanıttı. Honor Magic olarak adlandırılan bu yeni cihaz “gelecekten gelen bir cihaz” olarak nitelendiriliyor. Kenarlara doğru epey kavis yapan ön camı ve sahip olduğu ilginç özelliklerle Honor Magic için yapılan bu tanımlama çok da yanlış kaçmıyor gibi görünüyor.

Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda, karşımızda üst segmentin olarak nitelendirebileceğimiz bir Android telefon duruyor. 5.09 inç, 2560 x 1440 piksel AMOLED ekran, 12 megapiksel çift lensli arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, Huawei Kirin 950 işlemci, 64 GB dahili hafıza, 4 GB RAM, 2900 mAh kapasiteli pil, parmak izi sensörü, yakınlık sensörü, çevresel ışık sensörü, pusula, ivmeölçer, jiroskop ve telefon durum göstergesi gibi başlıca özellikler Honor Magic’te mevcut.

Telefonun altın siyah ve porselen beyazı gibi iki değişik renk seçeneğinin mevcut olduğu söyleniyor. Altın siyah renk seçeneğinin nasıl olduğunu merak edenler için; telefonun fotoğraflarına baktığımızda, telefonun altın renkli metal çerçevesinin ön ve arkada siyah renkli cam yüzeyle buluştuğunu görüyoruz. Muhtemelen Honor, bu renklendirmeyi altın siyah, ya da İngilizcesiyle “golden black” olarak adlandırmayı uygun gördü.

honor magicTelefonda “WiseScreen” olarak adlandırılan bir özellik bulunuyor. Telefonun çerçevesine yerleştirilmiş bir sensöre ve ayrıca ön kameradaki kızılötesi sensöre bağlı olarak çalışan bu özellik şöyle işliyor: Bir kullanıcı telefonu eline aldığında sensör ve kamera birlikte çalışarak sahibin ellerini ve gözlerini tanımaya çalışıyor. Ondan sonra ekranı açıyor.

“FaceCode Intelligent Recognition” olarak adlandırılan akıllı yüz tanıma özelliği ise telefonun, gelen bildirimleri sadece kendisini tutan kişiyi tanıdığında göstermesini sağlıyor.

honor magicMagic, Android 6.0 tabanlı bir cihaz, ancak bunun üstünde Magic Live olarak adlandırılan ek bir yazılım katmanı bulunuyor. Yapay zeka teknolojilerine bağlı olarak çalışan bu özellik belirli işleri gerçekleştirmeyi sağlıyor. Honor’un söylediğine göre Magic, bir kişinin araba sürdüğünü otomatik olarak anlıyor ve onlara cihazı sürüş moduna geçirmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Ya da bir kişi telefonunu taksi çağırmak için kullanırsa, taksi sürücüsünün plaka numarası da kilit ekranı modunda bilgi olarak gösteriliyor.

Honor Magic doğal olarak öncelikle Çin’de satışa sunulacak. Telefonun ilgi görmesi durumunda ülke dışına açılmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER