Teknoloji

Honor Magic Fold için Snapdragon 8 Gen 1 işlemci açıklaması

honor magic fold

MediaTek’in Dimensity 9000 işlemcili telefon çıkaracağını duyurduğu şirketlerden birisi de Honor olmuştu. Çinli üreticinin Dimensity 900 işlemcili telefonunun 2022’nin ilk çeyreğinde resmiyet kazanacağı açıklanırken, bu cihazın katlanabilir ekranlı Honor Magic Fold olabileceği belirtilmişti. Ancak son haberler farklı bir durumu işaret ediyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Magic Fold yine 2022’nin ilk çeyreğinde resmiyet kazanacak. Ancak bu telefonun kalbinde Dimensity 9000 yerine Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 bulunacak.

4 nm tasarımına sahip MediaTek Dimensity 9000 oldukça güçlü bir işlemci. 3.5 GHz Cortex-X2 ana çekirdek taşıyan ilk işlemci olan Dimensity 9000, Bluetooth 5.3 desteğini de beraberinde getirecek. İşlemcinin ham performansının Apple A15 Bionic işlemciye yakın olması bekleniyor.

Buna rağmen, Honor Magic Fold için tercihini Snapdragon 8 Gen 12den yana kullanarak farklı bir yolun sinyalini veriyor. Magic Fold’la ilgili bilinenler şu an için oldukça sınırlı olsa da, önümüzdeki dönemde telefona dair bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER