Teknoloji

Honor Magic 6 ana kamerasıyla bir ilke imza atacak

honor magic 5 pro honor magic 6 pro

Honor Magic 6 serisinin önümüzdeki yılın başlarında tanıtılması bekleniyor. Tanıtımın 2023 sona ermeden yapılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Magic 6 serisi hakkında çıkan haberler, odak noktasında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin olacağını gösteriyor. Ancak yeni bir sızıntı, dikkat çekici başka bir detayı daha gözler önüne seriyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından Weibo’da yapılan paylaşım, Magic 6’nın ana kamera sensörü konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Bu paylaşıma göre, telefonda ana kamera görevini OV50K sensör üstlenecek ve Magic 6 söz konusu sensörün kullanıldığı ilk cihaz olacak.

Sensörün büyüklüğü şu an için bilinmiyor. Ancak OV50H’nin 1/1.3 inç optik tasarıma sahip olduğunu düşününce OV50K’nın 1 inçlik tasarımla kullanıcıların karşısına çıkma ihtimali kulağa oldukça mantıklı geliyor. Eğer bu öngörü gerçekleşirse; OV50K, Sony’nin artık yıllanan IMX989’u dışındaki tek 1 inçlik akıllı telefon kamera sensörü olacak.

Honor Magic 6 serisinde kamera deneyimi de ön planda olacak

Bu sızıntı Honor Magic 6’da kamera deneyiminin de ön planda olacağının sinyalini veriyor. Dolayısıyla telefonda ana kameraya eşlik edecek diğer sensörler de merak ediliyor. Şu an için bu konuda net bir bilgi sızmış değil. Şirket, Magic 5 Pro modelinde 90 mm periskop ve 13 megapiksel ultra geniş açılı kameraya yer vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER