Teknoloji

Honor Magic 5 Lite Snapdragon 695 işlemciyle gelecek

honor magic 5 lite

Honor Magic 4 serisi geçtiğimiz yılın şubat ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla bu serinin takipçisiyle tanışma zamanının geldiği de söylenebilir. Daha önce bazı sızıntılarda Magic 5’in Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olacağı görülmüştü. Honor Magic 5 Lite modeli de Snapdragon 695 işlemciyle Google Play Console’un veri tabanında boy gösterdi.

Magic 5 Lite’ın selefi Magic 4 Lite da Snapdragon 695 işlemci taşıyor. Ancak Snapdragon 695’in Magic 5 Lite’ta farklı bir yapılandırmayla yer alması bekleniyor. Altı Cortex-A55 çekirdeğinin 1.7 GHz yerine 1.8 GHz frekans hızıyla çalışacağı belirtiliyor.

Honor bu işlemciyi daha önce X9 5G modelinde de benzer bir konfigürasyonla kullanmıştı. X9 5G bu işlemci farkı dışında Magic 4 Lite ile neredeyse aynı özelliklere sahip. Bu iki telefon 1 hafta arayla piyasaya çıkmıştı.

Honor Magic 5 Lite kutusundan Android 12 ile çıkacak

Google Play Console veri tabanına göre, Honor Magic 5 Lite kutusundan Android 12 yüklü olarak çıkacak. Snapdragon 695 işlemciye 8 GB RAM eşlik edecek. Full HD+ çözünürlüklü 20:9 ekranı da burada görmek mümkün oluyor. Ekran büyüklüğü konusunda ise bilgi verilmiyor.

Magic 5 Lite’ın Google Play Console veri tabanına girmesi, resmi duyurunun çok uzak olmadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla yakında Honor Magic 5 serisi hakkında daha fazla haber duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER