Teknoloji

Honor Magic 4 Ultimate gelişmiş kamera özellikleriyle resmiyet kazandı

honor magic 4 ultimate

Honor Magic 4 serisinin üyeleri şubat ayının sonunda küresel sahneye çıkmıştı. Seriye yeni bir üyenin eklenmesi de fazla zaman almadı. Bu yeni üye, Honor Magic 4 Ultimate adını taşıyor.

Magic 4 Ultimate Edition’ın temelinde Magic 4 Pro modeli bulunuyor. Temel fark olarak ise kamera donanımının güçlendirilmesi öne çıkıyor. Ana kamera sensörünün büyüklüğü 1/1.12 inçe çıkıyor. Magic 4 Pro’da sensör büyüklüğü 1/1.56 inç. Ancak 50 megapiksellik çözünürlük konusunda bir değişiklik söz konusu değil. Piksel büyüklüğü 1.4 µm’a çıkarken, daha gelişmiş bir lens de kameraya ekleniyor. Lensin merkezinin yüzde 37 ve kenarlarının da yüzde 30 oranında daha keskin olduğunu belirtmekte fayda var.

Yeni telefonunun kamerasına güvenen Honor, Magic 4 Ultimate Edition’ın DxOMark’ın kamera testinden 146 puan alarak zirveye çıktı. Listenin zirvesinde daha önce testten 144 puan alan Huawei P50 Pro bulunuyordu.

Ultra geniş açılı kamera sensörü de hem büyüyor hem de çözünürlüğü artıyor. Çözünürlük 64 megapiksele çıkıyor. Lensin açısı da 122 dereceden 126 dereceye yükseliyor. Daha önce Honor Magic V’de kullanılan 50 megapiksel spektrum kamera da telefonda mevcut.

Kamera donanımının kalanında bir değişiklik söz konusu değil. 3.5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip 64 megapiksel telefoto kamera ve Uçuş Süresi (ToF) sensörü değişmeden Ultimate Edition’a geliyor. Magic 4 Pro’daki 12 megapiksel ön kamera da varlığını koruyan unsurlar arasında bulunuyor.

Magic 4 Ultimate Edition da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 512 GB. Android 12’i ise Magic UI 6.0 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

6.81 inç büyüklüğündeki LTPO OLED ekran da değişmeyen unsurlar arasında yer alıyor. Ekranın yenileme hızı 1 ila 120 Hz arasında değişiyor. Telefonun ekranı da DxOMark’ın testinde 95 puan alarak bu alandaki sıralamada iPhone 13 Pro Max ve Pro’nun ardından üçüncü sıraya yerleşiyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4600 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 100W kablolu şarj desteğine sahip. Kablosuz şarj hızı ise 100W’tan 50W’a iniyor.

Honor Magic 4 Ultimate bu yıl içinde Çin’de satışa sunulacak. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan telefon 8000 yuan (18597 TL) karşılığında satılacak. Bu telefonun Çin dışındaki ülkelerde piyasaya çıkması şimdilik beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER