Teknoloji

Honor Magic 4 Lite’ın tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı

honor magic 4 lite

Honor Magic 4 serisinin ilk iki üyesi geçtiğimiz ayın sonunda tanıtılmıştı. Magic 4 ve Magic 4 Pro’nun yanına bu iki cihaza kıyasla daha uygun fiyatlı yeni bir model daha eklenecek. Honor Magic 4 Lite adını taşıyacağı söylenen bu telefona ait görseller ve cihazın özellikleri internete sızdı.

Akıllı telefonun 6.81 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Ancak Honor’un OLED yerine LCD paneli tercih edeceği ve çözünürlüğün 2388 x 1080 piksele ineceği belirtiliyor. 120 Hz yenileme hızının değişmesi beklenmiyor.

Arka kamera modülünün yuvarlak tasarımının değişmeyeceği görülüyor. Ancak kamera sensörleri Magic 4 ve Magic 4 Pro kadar etkileyici olmayacağa benziyor. Ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstlenecek. 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlayacak. Telefonun önünde ise 16 megapiksel kamera bulunacak.

Magic 4 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Baz versiyonda bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik edecek. Depolama alanını microSD kartla büyütmek mümkün olmayacak. 5G destekli telefon kutusundan Android 11 ve Magic UI 6 ile çıkacak.

honor magic 4 liteMagic 4 Lite’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pil verecek. Ancak 66W şarj hızı 40W seviyesine inecek. Tartıda 189 gram çeken telefonun su sıçramalarına karşı IPX2 sertifikasına sahip olacağı ve parmak izi tarayıcısının kenarına yerleştirileceği belirtiliyor.

honor magic 4 liteSöylentilere göre, Honor Magic 4 Lite Avrupa’da 300 avro veya daha düşük bir fiyat karşılığında satılacak. Akıllı telefonun ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmezken, şirketin Magic 4 Ultimate Edition modeliyle birlikte Lite’ı tanıtması ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER