Teknoloji

Honor Magic 2 ile çerçevesiz ekran yarışındaki yerini alacak

honor magic 2Huawei’nin alt markası Honor, IFA’da düzenlediği etkinlikte kısa süre önce duyurduğu Honor Play’in küresel lansmanını gerçekleştirdiği. Ancak şirket etkinlikte daha dikkat çekici başka bir duyuru yaptı ve Honor Magic 2 adını taşıyan çerçevesiz ekranlı telefonuna ait ilk bilgileri ve görüntüleri paylaştı.

Yapay zekâ ile desteklenen ilk Magic telefonu 2016’da piyasaya çıkmıştı. Yeni modelde ise odak noktası yapay zekâdan telefonun arkasındaki kızaklı mekanizmaya kayıyor. Söz konusu mekanizma, ön kamera kurulumunu saklıyor ve telefonun karşıdan tamamen çerçevesiz bir ekran olarak görülmesini sağlıyor. Böylelikle çentikten kurtulan Honor Magic 2, görsel açıdan Oppo Find X ve henüz resmen duyurulmayan Xiaomi Mi Mix 3 gibi telefonlara yakın bir noktaya geliyor.

Honor’dan yapılan açıklamaya göre, yeni Magic 2 yüzde 100’lük bir ekran-kasa oranına sahip. Yeni telefonunu IFA 2018 etkinliğinde bir süreliğine gösteren şirket, bir tanıtım görseli de paylaştı. Ancak söz konusu görsel telefon hakkında detaylı yorumlar yapmak için pek fazla yardımcı olmuyor.

Honor’un etkinlik yayını sırasında alınan bir ekran görüntüsüne Android Authority sitesi tarafından uygulanan yakınlaştırma işlemi ise Magic 2 ile ilgili biraz daha fikir edinmeyi sağlıyor. Çerçevesiz ve çentiksiz görünümüyle ilgi uyandıran Magic 2 hakkında daha fazla detay içinse Honor cephesinden gelecek yeni ipuçlarını beklemek gerekiyor.

Telefonun kalbinde Huawei tarafından bugün duyurulması beklenen Kirin 980 yonga setinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Honor’un başkanı George Zhao’nun verdiği bilgiye göre Honor Magic 2, en az iki ay içinde satışa sunulmuş olacak. Xiaomi’nin ekim ayında Mi Mix 3’ü tanıtmaya hazırlandığı biliniyor. Bu da Honor’un elini biraz daha çabuk tutabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER