Manşetler

Honor 9X’in Türkiye satış fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

honor 9x

Honor‘un 9X ve 9X Pro modelleri geçtiğimiz temmuz ayında Çin için tanıtılmıştı. 9X Pro’nun uluslararası pazarda çeşitli farklarla Honor 9X adıyla satılacağı ise ekim ayının son günlerinde duyurulmuştu. Honor 9X’in bugün gerçekleştirilen Türkiye lansmanında da akıllı telefonun çıkış tarihi ve satış fiyatı ilan edildi.

Honor 9X’te Honor’un çatı şirketi Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 710F işlemci bulunuyor. Akıllı telefonun Türkiye’de satılacak versiyonunda bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Honor 9X’in arkasında ise üç kamera yer alıyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel, 1/2” sensörlü, 0.8 mikron piksel boyutlu ve f/1.8 diyaframlı kamera üstleniyor. Ana kamerayla saniyede 60 kare hızında 1080p video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Yapay zekâ destekli görüntü sabitleme özelliği devreye girdiğinde ise maksimum çözünürlük 720p oluyor.

Honor 9X’in arkasındaki ikinci kamera ise ultra geniş açılı lens (120 derece) ve 8 megapiksel sensörle geliyor. Sistemi tamamlayan 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensöründe ise bokeh çekimlerde yararlanılıyor.

Honor 9X’in 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasıysa pop-up kamera mekanizmasına yerleştirilmiş. Bu sayede telefonun 6.59 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranının çentiksiz biçimde kullanıcıların karşısına çıkması mümkün oluyor. Full HD+ çözünürlüklü bu ekran, telefonun önünün yüzde 91’lik kısmını kaplıyor.

honor 9xHonor 9X’e enerjisini 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, telefonun altındaki USB-C girişinden şarj ediliyor. Honor 9X’te 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut.

Honor 9X kutusundan Android 9 Pie ile çıkıyor. İşletim sistemini EMUI 9.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Honor 9X’te Google Play Servisleri’ni mevcut olduğunu belirtmekte de fayda var. GPU Turbo 3.0 teknolojisi ise PUBG, Vainglory ve Arena of Valor gibi oyunlarda daha akıcı ve pürüzsüz bir deneyim vadediyor.

Honor 9X ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Honor 9X’in Türkiye macerası bu hafta içinde başlayacak. Akıllı telefon 20 Kasım itibarıyla ön siparişe çıkacak. Ön sipariş döneminde telefon için Hepsiburada, Trendyol ve Vodafone’un çevrimiçi mağazası üzerinden sipariş vermek mümkün olacak.

Hepsiburada’dan ön sipariş verenler telefonun özel tasarımlı kutusuna, Honor Band 5’e ve Hepsiburada’da kullanabilecekleri 100 TL’lik hediye çekine sahip olabilecek. Trendyol’dan ön sipariş verenler ise özel tasarımlı kutu ve Honor Band 5’in yanında bir de Bluetooth hoparlörü satın almış olacak. Vodafone’un çevrimiçi mağazasındaki ön siparişlerde ise özel tasarımlı kutu ve Honor Band 5 sunulacak.

Honor 9X, 22 Kasım’da ise Vatan Bilgisayar, Vodafone ve A101 mağazalarında satışa sunulmuş olacak. Bu mağazaları tercih edenler de telefonun özel tasarımlı kutusunun yanı sıra Honor Band 5’e sahip olacak. Akıllı telefon, önümüzdeki dönemde Turkcell ve Türk Telekom tarafından da satılacak.

Honor 9X’in Türkiye satış fiyatı ise 2699 TL olarak belirlendi.

Honor 9X, Honor’un 2019 bitmeden piyasaya çıkaracağı tek telefon değil. Honor 20 Lite da 2 Aralık itibarıyla Türk Telekom mağazalarında satışa sunulacak. Bu telefonun satış fiyatı ise şimdilik açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER