Teknoloji

Honor 9X Pro sızıntısı güçlü kamera özelliklerini işaret ediyor

honor 9x pro

Huawei’nin alt markası Honor için Honor 8X büyük bir başarı getirmişti. Eylül ayında piyasaya çıkan akıllı telefon, 10 milyon satış rakamını aşmayı başarmış durumda. Bu başarı nedeniyle gözleri akıllı telefonun halefine çevirirken, Honor 9X ile ilgili iddialar da yavaş yavaş etrafta dolaşmaya başladı. Honor 9X Pro modelinin de yakında Honor 9X ile birlikte gün yüzüne çıkacağı söyleniyor.

RODENT950 rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, Honor 9X Pro’ya ait olduğunu söylediği teknik özellikleri paylaştı. Ekran boyutunun 6.5 ila 6.7 inç arasında olacağı belirtilirken, asıl dikkat çekici unsur olarak dört lensli kamera modülü öne çıkıyor. Bu kurulumda ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü IMX582 sensörün üstleneceği söyleniyor. 8 megapiksellik geniş açılı sensör, 2 megapiksellik makro sensör ve 2 megapiksellik derinlik sensörü de bu kurulumun parçaları arasında sayılıyor.

Honor 9X Pro’ya enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilin vereceği söyleniyor. Bu pilin 20W hızlı şarj desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Telefonun önünde 25 megapiksellik bir kameranın bulunması ve bunun ekranın üstündeki deliğe yerleştirilmesi bekleniyor. 3D cam tasarım da telefonun özellikleri arasında gösteriliyor.

Söz konusu özellikler, Honor 9X Pro’nun henüz duyurulmayan Huawei nova 5 ile benzer bir çizgide olacağını gösteriyor. Huawei’nin birbiriyle hemen hemen aynı özelliklere sahip cihazları farklı isimlerle piyasaya çıkardığı biliniyor.

Honor 7X aralık ayında tanıtılmıştı. Honor 8X ise bundan yaklaşık 9 ay sonra eylül ayında piyasaya çıkmıştı. Bu nedenle Honor 9X Pro ve Honor 9X’in de birkaç hafta içinde resmiyet kazanması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER