Manşetler

Honor 9 Lite Ön İnceleme

honor 9 lite

honor 9 lite on incelemeHuawei Grubu’nun bünyesindeki markalardan biri olan Honor, Türkiye pazarına merhaba derken potansiyel müşterilerinin önüne iki seçenek sunuyor. Bu seçeneklerden birisi de dört kamerası bulunan Honor 9 Lite. Honor 9 Lite ön inceleme yazımızda dört kamerası ve parlak kasasıyla dikkat çeken telefon hakkındaki ilk izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

Honor 9 Lite, şirketin bugüne kadar en çok ilgi gören modellerinden Honor 9’un devamı niteliğini taşıyor. Akıllı telefonun ön panelinde göze ilk olarak ekranın üstündeki çift kameranın varlığı çarpıyor. Çift ön kamera tercihi üst segmentte pek görülmese de, orta segmentte ve giriş seviyesinde avantaj sağlayan bir koza dönüşmeye başlamışa benziyor.

9 Lite, 5.65 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Honor, tıpkı 7X’te olduğu gibi, 9 Lite’ta da tercihini 18:9 görüntü oranlı FullView ekrandan yana kullanmış. 5.65 inç büyük sayılabilecek bir ekran olsa da, 9 Lite ele rahatlıkla oturuyor. Honor 7X ön inceleme yazısında bahsettiğimiz “uzun olmama” durumu, 9 Lite için de söylenebilir. Telefon tek elde tutulduğunda sıkıntı yaşamadan menü içinde gezinmek mümkün oluyor.

Honor 9 Lite’ta ana materyal olarak ise cam tercih edilmiş. Akıllı telefonun arka paneli de camla kaplanmış. Cam ön ve arka paneli ise alüminyum çerçeve tamamlıyor. Cam ve alüminyumun birleşimiyle Honor 9 Lite görsel açıdan üst sınıf telefonlarla aynı çizgiye yerleştiriyor. Bir ayna gibi parlayan 9 Lite’ın arka panelinin el izlerini biraz fazla gösterdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Honor 9 Lite’ın ekranının üst kısmında ahize hoparlörü ve çift kamera yer alıyor. Ekranın alt kısmındaki bölümde ise Honor logosu bulunuyor. Parlayan arka panelde ise göze ilk olarak sol üst köşedeki çift lensli kamera kurulumu çarpıyor. Akıllı telefonun hem önünde hem de arkasında 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan kamera kurulumunun bulunduğunu belirtmekte fayda var. Parmak izi tarayıcısı, Honor 7X’te olduğu gibi, arka panelin ortasına yerleştirilmiş.

Akıllı telefonun sol kenarında nano SIM ve microSD kartlarının yerleştirildiği tepsinin bulunduğu yuva yer alıyor. Güç butonu ve ses kontrol tuşları ise telefonun sağ kenarının üst kısmına yerleştirilmiş. Honor söz konusu bileşenlerin dizilimi konusunda genel tercihlerden uzaklaşmamış görünüyor. Cihazın alt kenarında da kulaklık jakı, microUSB girişi ve hoparlör ızgarası bulunuyor.

Honor 9 Lite da kutusundan Android 8.0 Oreo yüklü olarak çıkıyor ve bu işletim sistemini, tıpkı Honor 7X’te olduğu gibi, Huawei’nin EMUI 8.0 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. EMUI 8.0 Android’e ayrı bir hava kazandırırken, kullanıcı deneyimine zarar vermiyor. Arayüz içinde rahatlıkla gezinmek ve menü içinde arananlara hızlı biçimde ulaşmak mümkün oluyor. Honor 9 Lite’ta da her telefonda rastlanan Google uygulamalarının yanı sıra bazı oyunların ve Facebook ile Instagram gibi popüler uygulamaların ön yüklü olarak sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Honor 9 Lite ön inceleme yazımızda akıllı telefonla kısa süreli buluşmamızda dikkatimizi çeken bazı unsurlara değindik. Dört kamerası ve parlak tasarımıyla kendisini öne çıkarmayı başaran Honor 9 Lite için Gece Siyahı, Safir Mavisi ve Buzul Grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor. Ön sipariş döneminde 1299 TL’ye satılan telefonun fiyat etiketinde ön sipariş döneminin sona ermesinin ardından 1499 TL yazacak.

İLGİLİ HABERLER