Manşetler

Honor 8X Ön İnceleme

honor 8x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Grubu’nun alt markası Honor, geçtiğimiz nisan ayında Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Bu girişin ardından tanıttığı diğer telefonları da vakit kaybetmeden Türkiye’ye getiren şirket, bu yaklaşımını geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı Honor 8X ile de sürdürüyor. Bugün itibarıyla ülkemizde de satışa sunulan Honor 8X’e sizin için hızlı bir bakış attık.

Tartıda 175 gram çeken 8X, elde çok ağır bir telefon hissiyatı yaratmıyor. Rahatlıkla kavranan telefonu tek elle kontrol etmek de çok zor olmuyor. Akıllı telefonun mavi, siyah ve kırmızı renk seçenekleri bulunuyor. Honor’un diğer telefonlarında da gördüğümüz parlak cam kasa, 8X’te de kullanıcıları karşılıyor.

Akıllı telefonun sol kenarında çift nano SIM kartın ve microSD kartın yerleştirilebildiği tepsiye ev sahipliği yapan yuva bulunuyor. Sağ kenarda ise güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Cihazın alt kenarında ise kulaklık jakı, micro USB girişi ve hoparlör ızgarası bulunuyor. Telefonun tasarımı itibarıyla içinde bulunduğu fiyat kategorisinin genel eğilimlerinden fazla uzaklaşmadığı söylenebilir.

Huawei’nin yeni cihazlarına veya Honor’un bu yıl çıkardığı diğer telefonları deneyimleme fırsatını bulanlar, Honor 8X’te de yabancısı olmadıkları bir deneyimle karşılaşıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemine Huawei’nin tescilli EMUI 8.2 kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. EMUI’nin varlığı, aynı kullanıcı arayüzünü taşıyan diğer telefonlarla benzer bir deneyim yaşamayı mümkün kılıyor.

Bu benzerliğin etkisini 8X ile olan ilk tecrübemizde de yoğun biçimde gözlemledik. Ana ekran, ayarlar menüsü, kamera arayüzü gibi unsurlar daha önce Huawei ve Honor’un telefonlarını kullananlara fazlasıyla tanıdık gelecektir. Bu arayüz içinde sıkıntısız ve keyifli biçimde gezinmek mümkün oluyor. Aranan ayarlara veya uygulamalara ulaşmak çok fazla zaman almıyor.

Google’ın Android uygulamaları, pek çok Android telefonda olduğu gibi, Honor 8X’te de ön yüklü olarak sunuluyor. Buna ek olarak; Gameloft imzalı çeşitli oyunlar, Netflix, Booking.com ve Facebook gibi uygulamalar da Honor 8X açıldığında kullanıcıları karşılıyor.

Honor 8X, kısa süreli ilk deneyimimizde şirketin diğer akıllı telefonlarında gördüğümüze benzer bir deneyim yaşattı. Diğer benzerlikleri ve daha kapsamlı farkları ise detaylı incelememizde sizlere gösterebilmeyi umuyoruz.

İLGİLİ HABERLER