Teknoloji

Türkiye’de de satılan Honor 8X için Android Pie ve EMUI 9 güncellemesi çıktı

honor 8x

Honor 8X Çinli markanın en uygun fiyatlı Android akıllı telefonlarından bir tanesi. Türkiye’de de 2000 TL’nin altında bir fiyata satılan 8X için sevindirici bir haber var. Bu cihaza Android 9 Pie ve EMUI 9 güncellemesinin dağıtımı başladı.

Bir XDA-Developers kullanıcısı, güncellemenin cihazına geldiğinin bilgisini paylaştı. Makedonya’da yaşayan bir başka forum kullanıcısı da bu güncellemenin dağıtıma çıktığını doğruladı. Honor 8X Android Pie güncellemesi neler getiriyor?

Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında, 3.14 GB’lık büyük bir büyüklüğe sahip olan güncelleme dosyası telefona geliyor. Güncellemeyle birlikte sadeleştirilmiş kullanıcı arayüzü, yeni ses kaydedicisi özellikleri, daha hızlı çalışan uygulama başlatıcısı ve Huawei Share 3.0 geliyor.

Huawei EMUI 9 kullanıcı arayüzünü IFA 2018’de tanıtmıştı. Şirket, o zamanlar verdiği bilgide ayarlar menüsünün sadeleştirildiğini, bileşen sayısının 940’tan 843’e indirildiğini kaydetmişti. Diğer dikkat çekici değişikliklerin arasında menü sekmelerinin aşağı taşınması, yeni gelen elle gezinme seçenekleri, yeni bir şifre yöneticisi de bulunuyor. Ayrıca sistem çalışma sürelerinde de yüzde 12.9’luk bir iyileşme kaydedildiği belirtilmişti.

Honor 8X’i daha önce Teknoblog’da incelemiş, “Fiyatının karşılığında yüksek bir performans ve kaliteli bir deneyim vadeden Honor 8X, uygun fiyatlı bir telefon arayanların değerlendirmesi gereken seçenekler arasında bulunuyor.” yorumunda bulunmuştuk.

Eğer Honor 8X sahibiyseniz, EMUI 9 ve Android Pie güncellemesi geldiyse, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER