Teknoloji

Honor 8X yola hız kesmeden devam ediyor

honor 8x inceleme

Huawei, geçtiğimiz yaz Kirin 710 yonga seti duyurmuştu. Bu yonga set, eylül ayında tanıtılan Honor 8X’in de kalbine yerleştirilmişti. Büyük ekranı ve piliyle kısa sürede ciddi bir ilgi gören Honor 8X, Honor’un şirket içi rekorlarını kırmaya da devam ediyor.

8X, arka arkaya dört ay boyunca Çin’de çevrimiçi ortamda en çok satılan akıllı telefon olmuştu. Piyasaya çıkmasından sonra 173 gün içinde 10 milyon satış rakamını geçmeyi başaran cihaz, yüksek performansını hız kesmeden sürdürmüşe benziyor. Honor’dan verilen bilgiye göre, Honor 8X’in dünya çapındaki satış rakamı 15 milyonu geçti. Bu da 8X’in Honor tarihinin şimdiye kadarki en başarılı telefonu olduğu anlamına geliyor.

Honor 8X’in başarılı performansının Honor 9X tarafından sürdürülmesi bekleniyor. 23 Temmuz’da tanıtılacak olan 9X, Honor’un Kirin 810 yonga set taşıyan ilk akıllı telefonu olacak. Kirin 810, geçtiğimiz ay Huawei Nova 5 serisiyle birlikte resmiyet kazanmıştı.

Honor 8X ile yukarıya taşıdığı bayrağı, 9X ile biraz daha yukarıya taşımayı hedefliyor. Akıllı telefonun iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Honor 9X’in Pro versiyonunda üç arka kameranın bulunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER