Teknoloji

Honor 8X ve Honor 8X Max 5 Eylül’de resmen gözler önüne çıkacak

honor 8x max
Honor 8X Max

Honor 8X için merakla beklenen çıkış tarihi sonunda belli oldu. Honor’dan resmi bir açıklama gelmese de, şirket 5 Eylül’de gerçekleştireceği tanıtım etkinliği için davetiye göndermeye başladı.

Honor söz konusu etkinlikte sadece 8X’i tanıtmayacak. Akıllı telefonun 8X Max adını taşıyan daha gelişmiş versiyonunun da aynı tarihte resmiyet kazanacağı belirtildi.

Her iki telefon da kutularından Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkacak. 8X Max’te 2244 x 1080 piksel çözünürlüklü 7.12 inç ekranın bulunacağı belirtilirken, Honor’un telefonlara hangi işlemcileri yerleştirdiği henüz bilinmiyor. Huawei’nin IFA 2018’de tanıtacağı Kirin 980 yonga setini Honor 8X ve 8X Max’e yerleştirilmesine ise ihtimal verilmiyor.

Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya sunulan bilgilere göre, 8X Max’in arkasında 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kamera kurulumu bulunacak. 8 megapiksel ön kameraya sahip telefon, 4900 mAh gibi büyük kapasiteli bir pil taşıyacak. Parmak izi tarayıcısı, 4G VoLTE ve 3.5 mm. kulaklık jakı ise iki telefonun ortak noktaları arasında bulunuyor.

Honor 8X ve 8X Max’in 5 Eylül’deki tanıtımın ardından Çin’de kısa süre içinde satışa sunulması bekleniyor. Telefonların Çin dışındaki çıkış takvimi ise henüz belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER