Manşetler

Honor 8 Pro 5.7 inç ekran ve 6 GB RAM ile Avrupa’ya geliyor

honor 8 proHuawei’nin alt markalarından Honor’un Avrupa macerası Honor 8 Pro ile devam ediyor. Daha önce Çin’de Honor V9 ismiyle resmiyet kazanan akıllı telefon, 6 GB RAM’e sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Üst segment bir akıllı telefon arayanları heyecanlandıracak özellikler barındıran 8 Pro, 7 mm. kalınlığındaki kasasının içine sığdırılan ve iki saatten kısa bir süre içinde tamamen dolan 4000 mAh kapasiteli piliyle de merak uyandırmayı başarıyor.

Honor’un yeni akıllı telefonunda Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 960 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye Mali-G71 grafik işlemcisi eşlik ediyor. Söz konusu yonga seti, Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonlarından Mate 9’da da kullanılmıştı. 6 GB LPDDR4 RAM ve 64 GB dahili depolama alanı da kurulumu tamamlıyor.

Akıllı telefonda 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.7 inç TFT LCD ekran bulunuyor. f/2.2 diyafram aralıklı 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kameraya, çift LED flaş eşlik ediyor. Telefonun arka kamerasıyla 30 fps’de 4K çözünürlüklü videolar kaydedilebiliyor. Cihazın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Telefonun Çin’de satılan versiyonu Honor V9’un tanıtımında lazer odaklamalı 3D modelleme özelliğinin üzerinde durulmuştu. 8 Pro’da ise “akıcı VR yayını” özelliği ön plana çıkarılıyor. Telefonla birlikte kullanıcılara Cardboard formatında bir sanal gerçeklik başlığı da sunulacak. Telefonda ön yüklü olarak sunulan Jaunt VR uygulamasında ise çok sayıda videoyu izlemek mümkün oluyor.

Honor 8 Pro’da 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekranın ihtiyacını karşılamak için bu pil yeterli olacak gibi görünüyor. Honor, akıllı telefonun pilinin iki günlük kullanım için yeterli olacağını belirtiyor. Yoğun kullanım senaryosunda ise bu sürenin 30 ila 36 saat arasında olacağı söyleniyor.

Çift SIM kart yuvasına sahip 8 Pro’da parmak izi tarayıcısı da mevcut. USB Type-C girişi barındıran telefon kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemine Huawei’nin EMUI 5.1 kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. EMUI 5.1’de GoPro ile birlikte geliştirilen Highlights isimli bir özellik bulunuyor. Bu özellik, fotoğrafları kategorilerine göre organize ediyor. Ardından da otomatik olarak rahatlıkla özelleştirilebilen videolar oluşturuyor.

Honor 8 Pro Avrupa’da 549 avro karşılığında satışa sunuldu

Siyah, altın rengi ve mavi renk seçeneklerine sahip Honor 8 Pro, Avrupa’da 549 avro karşılığında bugün satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER