Manşetler

Honor 7X Ön İnceleme

honor 7x

Huawei Grubu’nun markalarından biri olan Honor, sonunda resmi olarak Türkiye akıllı telefon pazarına adımını attı. Şirket, Türk tüketicilere Honor 7X ve Honor 9 Lite ile merhaba dedi. Honor 7X ön inceleme yazımızda bu ikilinin daha üst segmentte konumlanan versiyonuna dair ilk izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

Honor 7X, görüntüsü itibarıyla Huawei’nin kısa süre önce ülkemizde piyasaya sürdüğü Huawei P Smart’a bir hayli benziyor. İki akıllı telefon, tasarımdaki küçük dokunuşlar sayesinde ayırt edilebiliyor. Özellikle çift arka kamera kurulumunun yerleşimi, bu farkı anlamaya yardımcı oluyor. Honor 7X’te arka kamera kurulumu anten şeridinin üzerine gelecek şekilde yerleştirilmiş durumda.

Honor 7X, 5.93 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olmasına rağmen ele oldukça iyi oturuyor. Bu durumun oluşmasında Huawei’nin 18:9 görüntü oranına sahip FullView ekranı tercih etmesi, en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Telefon tek elle rahatlıkla kavranıyor ve baş parmakla ekran üzerindeki pek çok noktaya rahatlıkla erişilebiliyor. 18:9 görüntü oranlı ekranlar genellikle “uzun” olsalar da, Honor 7X’in bu kategoriye çok uygun olmadığı söylenebilir. Honor’un kenar çerçevelerini neredeyse yok ederken, üst ve alt ekran çerçevelerini biraz küçültmeyi tercih etmesi de bu imajın oluşmasında etkili olmuşa benziyor.

Honor 7X’in 5.93 inç ekranını 2.5D cam kaplama koruyor. Akıllı telefonun arka panelinde ise malzeme olarak alüminyum tercih edilmiş. 2.5D cam ve alüminyum kasanın birleşimi, ortaya görsel açıdan şık, ancak aynı zamanda da sadeliğini koruyan bir cihaz çıkarıyor.

honor 7x on incelemeAkıllı telefonun ön panelinde ekranın üstünde kalan alanda ahize hoparlörü ve 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Altta kalan alanda ise Honor logosu yer alıyor. Arka tarafa geçildiğinde ise göze ilk olarak çift lensli arka kamera kurulumu çarpıyor. Biri 16 diğeri ise 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bu kurulum, arka paneldeki anten şeridinin üzerine yerleştirilmiş. Bu kuruluma LED flaş eşlik ediyor. Honor 7X’in parmak izi tarayıcısı da arka panelin ortasında bulunuyor.

Telefonun sol kenarında nano SIM ve microSD kartlarının yerleştirildiği tepsinin bulunduğu yuva yer alıyor. Sol kenarda ise güç butonu ve ses kontrol tuşları bulunuyor. Alt kenarda geçildiğinde ise soldan sağa doğru sırasıyla kulaklık jakı, microUSB girişi ve hoparlör ızgarası kullanıcıları karşılıyor.

Honor 7X kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Huawei’nin EMUI 8.0 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. EMUI 8.0 kullanıcı arayüzünün görsel açıdan sade olduğu rahatlıkla söylenebilir. Kullanıcıyı fazla yormayan arayüz içinde gezinmek ve bir şeyler bulmak pek zor olmuyor. Honor’un telefonda Google’ın Android uygulamalarının yanı sıra çeşitli oyunları ve Facebook, Instagram, Netflix gibi popüler uygulamaları ön yüklü olarak sunması da dikkat çekiyor.

Honor 7X altın rengi, siyah ve mavi renk seçenekleriyle ön siparişe sunulmuş durumda. Ön sipariş döneminde telefona sahip olmak isteyenler, Teknosa’nın internet sitesi aracılığıyla 1699 TL ödeyerek telefonu satın alabiliyor. Ön sipariş döneminin tamamlanmasının ardından telefonun fiyatı 1899 TL’ye yükselecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER