Manşetler

Honor Türkiye’ye Honor 7X ve Honor 9 Lite ile merhaba diyor

honor 7xHuawei Grubu bünyesindeki markalardan biri olan ve hedef kitlesi olarak genç kullanıcıları seçen Honor, Türkiye pazarına da merhaba diyor. Türkiye’de ilk olarak Honor 7X ve Honor 9 Lite telefonlarını satışa sunan şirket, telefonlarının çıkışı ve Türkiye pazarına girişi için bir lansman gerçekleştirdi.

Lansmanda konuşan Honor Türkiye Başkanı Kevin Wang, şu ifadeleri kullandı: “Honor 2017’nin 1 numaralı dijital markası oldu ve tüm markalar içinde akıllı ürün satışı toplamında da ikinci sırada yer aldı. Tüm dünyanın yakından izlediği alışveriş günü olan Kara Cuma’da hem ABD’de hem de Avrupa’da en çok satan ürün olmayı başardık. Ar-Ge yatırımlarında yüksek payı koruyan ve sürekli yenilikçilik hedefiyle hareket eden Honor’un dünya genelinde sattığı telefon sayısı 55 milyona yaklaştı. Geliri ise 12 milyar doları aştı. Akıllı telefon dünyasında emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Bu çalışmaların sonucunda hazırladığımız yenilikçi telefonlarımız artık Türkiye’de de satılacak. Resmi distribütörümüz Dora ile Türkiye’ye getirdiğimiz ilk akıllı telefonlar Honor 7X ve Honor 9 Lite oldu. Bu yeni bir başlangıç. Önümüzdeki dönemde de Honor ürünlerini Türk tüketicilerin beğenisine sunacağız.”

Honor’un Türkiye’de piyasaya sunduğu ilk telefonlardan biri olan 7X, şirketin “yüksek performanslı” X serisinin en yeni üyesi olma özelliğini taşıyor. Şirketin portföyündeki FullView ekranlı ilk telefon olan 7X, 18:9 görüntü oranına sahip 5.93 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor.

Akıllı telefonun arkasında biri 16 megapiksel diğeri ise 2 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alıyor. Telefonun kalbinde ise Huawei’nin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemciyi barındıran telefon, enerjisini 3340 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemi ve EMUI 8.0 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Honor’un Türkiye’ye getirdiği bir diğer telefon olan Honor 9 Lite ise toplamda dört kamerasının olmasıyla dikkat çekiyor. Telefonun hem önünde hem de arkasında 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan kamera kurulumları bulunuyor. Honor 9 Lite, 5.65 inç büyüklüğünde FullView HD bir ekran taşıyor.

Honor 9 Lite da, tıpkı 7X gibi, sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemciye sahip. Arka panelindeki optik kaplamayla parlak bir görünüme kavuşan telefon, kutusundan Android 8.0 işletim sistemi ve EMUI 8.0 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Honor 7X ve Honor 9 Lite, Türkiye’de bugünden itibaren Teknosa’nın çevrimiçi mağazası üzerinden ön siparişe çıkıyor. Ön sipariş döneminde 7X’e 1699 TL, 9 Lite’a ise 1299 TL karşılığında sahip olmak mümkün olacak. Ön sipariş döneminin ardından 7X’in fiyat etiketinde 1899 TL, 9 Lite’ın fiyat etiketinde ise 1499 TL yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER