Teknoloji

Honor 7C 18:9 ekran ve çift arka kamerayla geldi

honor 7c android telefonHonor 7C daha geçen hafta bir video tanıtımda görülmüştü. Bu telefon en sonunda Çin’de resmiyet kazandı. 899 yuan, yani 545 TL gibi uygun bir fiyat etiketiyle piyasaya sunulan telefonda 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Daha yüksek depolama alanı ve RAM barındıran versiyon ise 1299 yuan (788 TL) ile satılacak.

Honor 7C, Huawei’nin sunduğu en yeni telefonlardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor. 5.99 inç, 1440 x 720 piksel çözünürlüklü ekran, 2.5D kavisli ekran camı, 18:9 görüntü oranı gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 3 ya da 4 GB RAM seçenekleriyle sunulan 7C’de, Snapdragon 450 işlemci, çift SIM kart desteği, microSD kart yuvası da mevcut.

Android telefonun arkasında 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü çift kamera bulunuyor. 8 megapiksel selfie kamerası, da mevcut. Android 8.0 Oreo ile yüklü gelen telefonda EMUI 8.0 kullanıcı arayüzü de yer alıyor.

Honor 7C’de hem ön hem de arka kameralar portre moduna sahip. Arkada parmak izi okuyucusu bulunurken, Face Unlock, yani yüzle kilit açma özelliği sayesinde ek bir güvenlik aracı da sunuluyor. Ancak yüz kilidi açma işlevinde sadece kamera kullanılıyor, ek bir sensör bulunmuyor.

Honor 7C’nin mavi, altın, kırmızı ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Telefon Çin’de, 13 Mart itibarıyla, yani bugün satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER