Teknoloji

Honor 5C fiyat-performans oranı çok yüksek bir Android telefon

honor 5c

honor 5cHuawei’nin Honor markası altında sunduğu telefonlar yurt dışında epey beğeni topluyor. Türkiye’ye de geçtiğimiz haftalarda Türk Telekom markası altında Honor 7 modelinin geldiğini görmüştük. Huawei, Honor markasını taşıyan cihaz portföyünü zenginleştirmeyi sürdürüyor. Şirket ana vatanı Çin’de geçen hafta içinde Honor 5C olarak adlandırılan yeni bir telefon tanıttı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türk Telekom Honor 7 İncelemesi

Honor 5C’de 5.2 inç ekran bulunuyor. 1080p çözünürlüğündeki bu ekrana 13 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera, sekiz çekirdekli Kirin 650 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Arkada parmak izi okuyucusu yer alırken, Android 6.0 ve EMUI 4.1 kullanıcı arayüzü cihazda yüklü olarak geliyor. Bu arada Kategori 6 LTE desteğinin bulunduğunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor.

honor 5c5C’nin LTE destekli versiyonu 435 TL’ye, LTE’siz versiyonu ise yaklaşık 392 TL’ye karşılık gelen fiyattan Çin’de satılıyor. Fiyat ve teknik özellikler birlikte değerlendirildiğinde Çinli müşterileri epey uygun seçeneklerin beklediği görülüyor. Honor, 5C’nin uluslararası pazarda satılıp satılmayacağını henüz açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER