Teknoloji

Honor 20 Pro sızıntısı dört lensli arka kamera modülünü gösteriyor

honor 20 pro

Huawei‘nin alt markası Honor, akıllı telefon pazarında son yılların hareketli oyuncuları arasında yer alıyor. Şirket, en yeni akıllı telefonlarını 21 Mayıs’ta tanıtmaya hazırlanıyor. Honor 20 Pro ise Honor 20 serisinin yıldızı olacağının işaretlerini şimdiden veriyor.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo‘da paylaşılan ve Honor 20 Pro’ya ait olduğu söylenen fotoğrafta, akıllı telefonun dört lensli kamera modülünü görmek mümkün oluyor. Söz konusu kamera modülü, görsel açıdan Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonu P30 Pro’da bulunan kamera modülüne fazlasıyla benziyor.

Sony’nin 40 megapiksel çözünürlüklü IMX600 sensörü, modülde ana kamera görevini üstlenecek. Bu lense 20 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı lens eşlik edecek. 8 megapiksel çözünürlüklü telefoto lensin ise 3x veya 5x zoom yeteneğine sahio olacağı söyleniyor. Kamera modülünün son parçasının ise P30 Pro’da da bulunan Uçuş Süresi (ToF) kamera olacağı belirtiliyor.

Honor 20 serisinin üyelerinin etkileyici teknik özelliklere sahip olma ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. 20 Pro’nun kalbinde Huawei Mate 20 Pro ve P30 Pro’da da kullanılan Kirin 980 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısının 6.1 inç büyüklüğündeki ekrana entegre olarak sunulması bekleniyor.

Honor 20 Pro için 128 ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneğinin bulunacağı konuşuluyor. 128 GB depolama alanına sahip model için bellek seçeneklerinin 6 veya 8 GB olacağı belirtiliyor. 256 GB depolama alanı olanların ise 8 GB RAM kapasitesinden yararlanacağı söyleniyor. Bu detayların doğruluğunu görmek içinse 21 Mayıs’ı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER