Manşetler

Honor 20 Pro kamera performansıyla geçer not aldı

honor 20 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Honor 20 Pro, Huawei’nin amiral gemisi telefonları gibi kameralarının yanında Leica etiketi taşımıyor olabilir. Ancak DxOMark incelemesi, bu yeni Android telefonun kamera sisteminin en iyilerden bir tanesi olduğunu gösteriyor.

111 puan alan Honor 20 Pro, OnePlus 7 Pro’yu yakalamayı başardı. Şimdiye kadar sadece Huawei P30 Pro ve Samsung Galaxy S10 5G gibi iki telefon, ondan daha yüksek puan almayı başarabildi.

Telefon 117 fotoğraf puanı elde etti. Böylelikle birçok amiral gemisi telefondan daha yüksek puan almayı başarmış oldu. İncelemede kameranın yüksek dinamik aralığına vurgu yapılıyor. Bir telefonda şimdiye kadar görülmemiş gölge ve aydınlatma korumasının yapıldığı belirtiliyor. Aynı zamanda mükemmel pozlama ve gürültü seviyelerine de vurgu yapılıyor. İnce detayların oluşturulması çok mükemmel değil, zaten bu da puanın bir adım yukarı taşınmasını önlüyor.

honor 20 pro dxomark

97 video puanıyla da Honor 20 Pro, Huawei P30 Pro ve Samsung Galaxy S10 5G’yi yakalıyor. OIS (Optik Görüntü Sabitleme) ve EIS (Elektronik Görüntü Sabitleme) sistemlerinin birleştirilmesi sayesinde düzgün görüntüler yakalanıyor. Renkler hem aydınlık hem de loş ortamlarda canlı görünüyor. Yine ince detaylar kameranın iyileştirilebileceği bir alan olarak öne çıkıyor.

Lazer ve faz algılama destekli otomatik odak hem fotoğraf hem de video modlarında övülüyor. Her ne kadar Pro modelinde Honor 20 modelindeki gibi derinlik algılama sensörü olmasa da, mükemmel bokeh çekimlerin yapıldığı da vurgulanıyor.

İLGİLİ HABERLER