Teknoloji

Honor 20 Pro ile yakında tanışabiliriz

honor 20 pro

Huawei‘nin alt markası Honor‘un yeni amiral gemisinin Honor 20 Pro adıyla yakında resmiyet kazanabileceği söyleniyor. İddialara göre, akıllı telefon nisan ayı sona ermeden resmen gözler önüne çıkacak. Çinli kaynaklar telefonun 25 Nisan itibarıyla resmiyet kazanabileceğini belirtiyor. Bu iddia kulağa mantıklı gelse de, henüz tam anlamıyla destekleyen bir bilgi bulunmuyor.

6.1 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip telefonun kalbinde Huawei’nin Kirin 980 yonga setinin bulunacağı belirtiliyor. Bu yonga setine 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. 128 GB depolama alanına sahip versiyonda ise hem 6 hem de 8 GB RAM seçeneğinin sunulacağı iddia ediliyor.

Honor 20 Pro’nun da Sony IMX600 kamera sensörü taşıyacağı söyleniyor. Huawei söz konusu sensörü ilk olarak kısa süre önce tanıttığı P30 Pro‘da kullanmış ve bu sensör oldukça iyi yorumlar almıştı. Eğer bu iddia doğruysa, Honor 20 Pro’nun kamera performansıyla Honor View 20’yi geride bırakması muhtemel görünüyor. Sızıntılara göre; akıllı telefonda 40 megapiksel, çözünürlüklü ana lense, 20 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı lens ve 8 megapiksellik telefoto lens eşlik edecek. Bu lensin 3x optik zum yapabileceği belirtiliyor. Sızıntıda akıllı telefonun Çin’de 350 dolardan başlayacak fiyatlarla satılacağı bilgisi de yer alıyor.

Honor 20 Pro, büyük ihtimalle önce Çin’de tanıtılacak daha sonra dünyanın diğer ülkelerinde satışa sunulacak. Dolayısıyla telefonun Türkiye’ye gelişinin yazı bulması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER