Manşetler

Honor 20 Pro arka kameralarıyla Huawei P30 Pro’ya rakip olacak

honor 20 pro

Geçmişte Honor telefonları çoğunlukla Huawei’nin daha ucuz ve orta segment telefonları olarak değerlendirilirdi. Ancak son bir ya da iki yılda, Honor markası Huawei’nin dünyanın iki numaralı akıllı telefon satıcısı hâline gelmesine yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda ana şirkete bir rakip hâline de gelmeye başladı. Görünen o ki, bu yıl da durum farklı değil. Yakında beklenen Honor 20 Pro, Huawei P30 Pro’nun da aralarında bulunduğu üst sınıf telefonlara ciddi bir tehdit olacak gibi görünüyor.

Honor 20, geçen yılın Honor 10 modellinin ruhunu takip ediyor, ancak Honor View 20 modeline de hem tasarım hem de işlevler bakımından daha yakın bir cihaz olma niteliğini taşıyor. Ancak arka kameraları Huawei P30’dan birtakım özellikleri bünyesinde barındıracak gibi görünüyor.

Huawei P30 Pro’nun damla çentikli ekranının aksine, Honor 20 Pro Honor View 20’nin izinden giderek delikli ekranla geliyor. Burada yer alacak ön kameranın özellikleri hâlâ bilinmiyor, ancak Honor da Samsung’un duvar kağıdıyla kamera deliğini gizleme yaklaşımından esinleniyor. Ekranın sol üst köşesindeki kamera duvar kağıdı sayesinde pek dikkat çekmiyor. Ekranın 6.1 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip olacağı ve parmak izi ekran okuyucu barındıracağı da söyleniyor.

Digital Trends tarafından elde edilen fotoğraflara bakılacak olursa, Honor 20 Pro’nun arkasında Huawei P30 Pro’da olduğu gibi dört adet kamera bulunacak. Bu kameraların özellikleri tam olarak bilinmiyor, ancak periskop sistemli telefoto kameranın ve 3D uçuş süresi (ToF) sensörünün de bulunması bekleniyor. Honor 20 ise tıpkı Huawei P30 gibi üç adet arka kameraya sahip olacak, ancak ToF sensörü bulunmayacak.

honor 20 pro

Kirin 980 işlemci ve 6 ya da 8 GB RAM gibi üst sınıf özelliklerin yanı sıra, sızan fotoğraflar Honor 20’yi ayıran bazı ek yazılım özelliklerinin de bulunacağını gösteriyor. Bunların arasında Honor’un Epic Games ve Amazon ile kurduğu iş birliklerinin meyveleri niteliğinde; Fortnite oyunu ve Alexa uygulaması var. Her ne kadar fazla detay olmasa da, daha fazla araç ve uygulamanın geleceği konuşuluyor.

Honor 20 ve Honor 20 Pro’nun 21 Mayıs’ta duyurulması bekleniyor. Honor 20 Lite, Honor 20i ve Honor 8s modellerinin de aynı zamanda resmiyet kazanacağı tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER