Teknoloji

Honor 20 teknik özellikleriyle Pro versiyonuna meydan okuyor

honor 20

Honor‘un Londra’da yeni akıllı telefonlarını tanıttığı etkinliği yıldızı Honor 20 Pro gibi görünse de, Honor 20‘nin standart versiyonu da Pro versiyonuna meydan okuyan özelliklerle gözler önüne çıktı. İki telefon temel itibarıyla aynı özellikleri taşısalar da, bazı küçük farklar cihazlar arasına ince bir çizgi çekiyor.

Honor 20’de de 6.26 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. 19.5:9 görüntü oranına sahip bu ekran, 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekranın da sol üst köşesinde 32 megapiksel çözünürlüklü kameranın yerleştirildiği yuvarlak bir kesik bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da yine telefonun kenarındaki güç butonunda bulunuyor.

Honor 20’nin de arkasında dört lensli bir kamera modülü yer alıyor. Ancak bu modüldeki lenslerin özellikleri arasında çeşitli farklar bulunuyor. Ana kamera görevini yine 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. Ancak bu lensin diyafram genişliğinin f/1.8 olduğunu belirtmek gerekiyor. 16 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı lens, 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü ve 2 megapiksellik “Makro” lens de arka kamera modülünün diğer özellikleri arasında bulunuyor. Honor 20, Pro versiyonu gibi 3x optik zum özelliği taşımıyor.

Honor 20’nin de kalbinde Huawei’nin Kirin 980 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3750 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pili de 22.5W SuperCharge özelliğiyle hızlı biçimde doldurmak mümkün.

Honor 20 için kullanıcılara üç farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu seçenekler “Safir Mavisi”, “Gece Yarısı Siyahı” ve “İzlanda Beyazı” isimlerini taşıyor. Moschino markasının işlendiği seçeneğin Honor 20’de de sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Honor 20, Avrupa’da 499 avro karşılığında satılacak. Akıllı telefonun Türkiye’deki satış fiyatı konusunda şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER