Teknoloji

Honor 10 15 Mayıs’ta Londra’da tanıtılacak

honor 10Huawei’nin bu hafta itibarıyla resmen Türkiye pazarına da giren gençlere yönelik alt markası Honor, portföyüne yeni bir telefon daha eklemeye hazırlanıyor. Şirket, 15 Mayıs’ta Londra’da düzenleyeceği etkinlikte Honor 10 adını taşıyan yeni telefonunu tanıtacak.

Honor tarafından tanıtım etkinliği için gönderilen davetiye, telefonun tasarımı ve bazı yetenekleri konusunda ipucu veriyor. Davetiyede görülen ve telefonu temsil eden dış çizgiler, Honor’un kullanıcıların karşısına yine tam ekranlı bir model çıkaracağını işaret ediyor. Yeni telefonun şirketin portföyünde Honor 9’un üstünde Honor View 10 ile yan yana konumlandırılması bekleniyor.

Yeni telefonun ekranının View 10’da tercih edilen 5.99 inçten daha küçük olması öngörülüyor. Akıllı telefonlarında küçük kasa içine büyük ekranlar yerleştirmeyi başaran Honor’un bu çizgisini yeni telefonunda da bu tercihten caymayacağı düşünülüyor.

Etkinlik davetiyesinin verdiği diğer ipucu ise kameranın yapay zekâ yeteneklerini işaret ediyor. Hazırlanan animasyonda deklanşör ikonu kapandığında ortaya İngilizcede “yapay zekâ” anlamına gelen “AI” kısaltması çıkıyor.

Honor’un çatı şirketi Huawei, son zamanlarda yapay zekâ konusuna ayrı bir önem veriyor. Dolayısıyla Huawei Mate 10 Pro ve P20 gibi telefonlarda görülen yapay zekâ özelliklerinin Honor 10’da da bulunmasına şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER