Manşetler

Honor 10 Lite Türkiye’de satışa sunuldu, fiyatları belli oldu

honor 10 lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Honor 10 Lite’ın şubat ayında satışa sunulacağı geçen ay içinde belli olmuştu. Şubat ayına girer girmez, Honor’dan beklenen haber geldi.

Honor’ın en yeni akıllı telefonu modeli olan ve ön kamerası, damla biçimindeki çentiği ve yüzde 90’ı aşan ekran gövde oranı ile dikkat çeken modeli Honor 10 Lite Türkiye’de satışa sunuldu. Yapay zeka destekli kamerası, uzun gece pozlama, farklı tasarım ve efekt özellikleri ile dikkat çeken akıllı telefonun özçekim tutkunları için yaratıldığına dikkat çekiliyor. Tasarım özellikleriyle de ön plana çıkan telefon geleneksel kalıpları yıkarak moda ikonu olmayı hedefleyen Honor 10 Lite’ın tavsiye edilen fiyatı 32 GB versiyon için 1799 TL, 64 GB versiyon içinse 1999 TL olarak belirlendi.

Honor 10 ailesinin yeni üyesi Honor 10 Lite, 1 Şubat tarihinden itibaren, yani bugün Türkiye pazarında da satışa sunuluyor. 4’ü 1 arada ışık füzyon ve pozlama telafisi teknolojisine sahip 24 megapiksel ön kamera ile donatılan yeni model, hem gündüz hem de gece koşullarında üstün bir özçekim deneyimi yaşatıyor. Yapay zeka destekli kameraya sahip olan Honor 10 ailesinin yeni üyesi, birçok efekt ile hem kişisel hem de grup özçekimlerinde en iyi sonuçları alınmasını sağlıyor. Süper Gece Çekimi modu sayesinde sağladığı uzun süreli pozlama ile gece çekimlerinde de mükemmel fotoğraflar çekilmesini mümkün kılıyor. Renk geçişli arka tasarımı ve neredeyse çerçevesiz ekranı ile de dikkat çeken Honor 10 Lite, görsellik açısından da fark taşıyor.

Honor 10 Lite, kamera ve algılayıcıların damla şeklinde çentiğe gizlendiği bir ekrana sahiptir. Bu ekran tasarımı sayesinde yüzde 90’ı aşan ekran gövde oranına sahip olan telefon, 6,21 inçlik ekranı 5.2 inç büyüklüğünde bir gövdeye sığdırıldığı için daha iyi kullanım ve daha rahat bir tutuş deneyimi sunar.

honor 10 lite android telefon

Kirin 710 yonga seti ile performansın sınırlarını zorlayan Honor 10 Lite, 512 GB’a kadar microSD bellek kartı desteği, GPU Turbo 2.0 özelliği, asansörden çıkınca 3 saniyede 4.5G ağına bağlanmayı mümkün kılan yapay zekalı asansör modu gibi fonksiyonlarla 1 Şubat tarihinden itibaren, Türk tüketicisi ile buluşuyor.

Android 9.0 ile birlikte kutusundan çıkacak Honor 10 serisinin yeni üyesi, EMUI 9’un getirdiği tüm özelliklerden de sonuna kadar faydalanabiliyor. Yeni EMUI 9.0 arayüzü önceki sürümlere göre yüzde 20 daha hızlı çalışabiliyor. EMUI 9.0, Honor FullView 2.0 ekranını optimize etmek için minimalist ve doğal bir tasarım sunuyor.

Geliştirilmiş 13 MP + 2 MP AI çift ana kamera, geniş diyaframlı objektif ile birlikte, ışığa maruz kalma süresini yüzde 50 oranında artırıyor. Gelişmiş görsel tanımlama teknolojisini kullanan Honor 10 Lite, hem ön hem de arka kamerada farklı nesneleri tanıyabilir ve farklı senaryolara göre en uygun ayarları yapabilir. Telefonda bulunan Süper Gece Çekimi modu ve titreme önleme özelliği sayesinde altı saniyenin altındaki pozlamalarda da gece çekimleri yapabilirsiniz. Telefonda bulunan yapay zeka 22 kategoride 500’den fazla senaryoyu gerçek zamanlı tanıyabilme özelliği sunuyor. Bu sayede Honor 10 Lite çok daha iyi ve harika fotoğraflar çekmeyi sağlıyor.

Honor 10 Lite, 4’ü 1 arada ışık füzyon ve pozlama telafisi teknolojisiyle gelen 24 MP özçekim kamerasına sahiptir. Bu kamera hem gündüz hem de gece şartlarında üstün bir fotoğraf deneyimi sunar. Yapay zeka destekli bu kamera mavi gökyüzü, bitki, çiçek, sahil, sahne, gece manzarası, iç mekan ve kar olmak üzere 8 farklı gerçek zamanlı tanıma senaryosuna sahip. AI destekli ön kamera 8 selfie senaryosunu tanır ve fotoğrafın arka planını da optimize eder. Kameranın sunduğu efektler arasında cilt düzeltme, cilt tonu ayarı, sivilce kaldırma, yüz zayıflama, ışık ve gölge efekti, yağlı parlama giderme, göz büyütme, göz torbaları kaldırma, gözleri parlatma ve diş beyazlatma yer alır. Yapay zeka güzellik algoritması sayesinde kişiye özel uygulanmış doğal bir görünüm ortaya çıkar.

Telefonun Türkiye pazarına girmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Honor Türkiye Başkanı Kevin Wang şunları söyledi: ?Honor 10 Lite özellikle iddialı özçekim kamerası ve damla çentikli neredeyse çerçevesiz ekranıyla ile dikkat çeken bir model. Yapay zeka desteği, muhteşem fotoğraflar çekmeyi sağlayacak gece çekim modu ve yepyeni efekt özellikleriyle Honor 10 Lite, özellikle markamızın kadın takipçilerinin ilgisini çekecek bir telefon.”

İLGİLİ HABERLER