Manşetler

Honor 10 Lite tanıtıldı: Kirin 710 işlemci, 6.2 inç çentikli ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘nin alt markası Honor, adeta düzenli aralıklarla portföyüne yeni cihazlar ekliyor. Bu cihazların en yenisi, Honor 10 Lite oldu. İlk olarak Honor‘un ana vatanı Çin’de piyasaya sürülen akıllı telefonun önümüzdeki dönemde diğer pazarlarda da satışa sunulması bekleniyor. Ancak Honor için öncelik, rekabetin her geçen gün arttığı Çin pazarında gibi görünüyor.

10 Lite kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkıyor. Honor kısa bir süre önce tanıttığı ve üst segmentte konumlandırdığı Magic 2’yi de Android 9 Pie yüklü olarak kullanıcılarla buluşturuyor. Bu telefon da şu an için sadece Çin’de satılıyor. Magic 2’den farklı olarak orta segmentte konumlanan 10 Lite’ın kalbinde Kirin 710 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor.

Akıllı telefon 6.2 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Söz konusu ekranın üst kısmında su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Akıllı telefon için siyah, beyaz, mavi ve kırmızı renk seçenekleri sunuluyor. Mavi ve kırmızı renk seçeneklerinin ışıkta değişen tonlarda olduğunu belirtmekte fayda var.

Honor 10 Lite‘ın önünde 24 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında ise 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kamera modülü mevcut. Enerjisini 3400 mAh kapasiteli pilinden alan telefon, yapay zekâ destekli pil ve ekran parlaklığı özellikleriyle uzun bir kullanım süresi vadediyor.

Honor 10 Lite Çin’de 1385 yuandan (1062 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bu meblağı ödeyenler telefonun 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı sunan modeline sahip olabiliyor. 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı için 1695 yuan (1300 TL), 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı içinse 1900 yuan (1460 TL) ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER