Teknoloji

Honor 10’un küresel lansmanı gerçekleştirildi

honor 10

honor 10

Honor, geçtiğimiz ayın ortalarında Çin’de resmi duyurusunu yaptığı amiral gemisi telefonu Honor 10’un küresel lansmanını Londra’da düzenlediği bir etkinlikte gerçekleştirdi. Bugün itibarıyla İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’da satışa sunulan bu Android telefonun çok yakında Türkiye’ye de geleceği kaydedildi.

Honor 10’un arkasını kaplayan 3D cam yüzeye, Honor 10 CMF adını taşıyan 15 katmanlı nano ölçekteki optik kaplama uygulanıyor. Bu da Kuzey Işıkları’na benzer bir görsellik sağlıyor. Telefonun Fantom Mavisi ve Fantom Yeşili gibi, Paris Estetik Merkezi’nin katkılarıyla geliştirilen renk seçenekleri bulunuyor.

Honor 10’un arkasında bir 24 megapiksel, diğeri 16 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera bulunuyor. Bunlar Kirin 970 işlemcinin yapay sinir ağı biriminin avantajlarından yararlanarak yapay zekâ tabanlı sahne tanıma desteği sunuyor. Kameranın gördüğü nesnelerin dış hatlarını belirleyebilen kamera, gökyüzü, bitkiler, insanlar ya da bir şelaleyi dahi tanıyarak, kadrajdaki konumlarını anında belirleyebiliyor. Öndeki 24 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera da, 3D yüz tanıma desteği sayesinde insan yüzündeki 100’den fazla noktayı baz alarak detayları, piksel düzeyindeki keskinlikte tanıyabiliyor. Ayrıca ön kamera, çeşitli aydınlatma koşullarında stüdyo aydınlatması efektlerini de destekliyor. Gelişmiş yüz tanıma ile Bokeh efekti uygulanırken, ‘grofie’ olarak adlandırılan toplu selfie’lerde herkesin yüzünün ince detaylarını yakalayabiliyor.

Honor 10’da parmak izi okuyucusu ultrasonik özelliğe sahip ve ön camın altına yerleştirilmiş. 5,84 inçlik FullView ekran ise Full HD+ çözünürlüklü ve 19:9 görüntü oranı sunuyor. Çerçevesiz ekran tasarımı sayesinde yüzde 86’lık ekran/gövde oranı elde ediliyor.

Honor 10’da Kirin 970 işlemciye 4 GB RAM, 64 GB ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 3400 mAh kapasiteli pil Honor Super Charge teknolojisini destekliyor. Pil, 25 dakikalık şarj ile yüzde 50’lik doluluk kapasitesine ulaşabiliyor.

Huawei üretimi EMUI 8.1 ile yüklü gelen Honor 10, Kolay Konuşma özelliği sayesinde eller serbest konuşmada dış gürültüleri (örneğin rüzgar sesi gibi) engellerken, sessiz görüşmelerde fısıltı seslerinin de seviyesini yükseltebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER