Manşetler

Honor 10 GT tanıtıldı: GPU Turbo teknolojisi, 8 GB RAM

honor 10 gtHuawei, GPU Turbo teknolojisini geçtiğimiz ayın başlarında duyurmuştu. Çinli şirket, telefonların görsel performansını artıran yazılımını yaz mevsimi boyunca kademeli olarak cihazlarına ulaştıracağını da daha önce açıklamıştı. Bu teknolojiye verdiği önemi gizlemeyen Huawei, GPU Turbo’yu alt markası Honor’un şemsiyesi altında sunduğu ürünlere de yerleştiriyor. Bu yaklaşımın yansımalarından biri olan Honor 10 GT, gözler önüne çıktı.

10 GT ile nisan ayının ortasında tanıtılan Honor 10 arasında bazı küçük farklar bulunuyor. Honor söz konusu küçük farklarla akıllı telefonda oyun oynamayı seven kullanıcıları çekmeye çalışıyor. Bu farklardan ilki, telefonun adından da anlaşılabileceği üzere GPU Turbo teknolojisinin varlığı. İkinci fark ise Honor 10’daki 4 veya 6 GB RAM seçeneklerinin yerini 10 GT’de 8 GB RAM’in alması oluyor. Bunun dışında iki telefon arasında hemen hemen hiç fark bulunmuyor.

10 GT’de de 5.84 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekranın üstünde bir çentik yer alıyor. Akıllı telefonun kalbinde ise yine Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Telefonun arkasında biri 16, diğer ise 24 megapiksel çözünürlüklü iki kamera sensörü yer alıyor. Ön tarafta ise yine 24 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

GPU Turbo teknolojisine sahip diğer tüm telefonlar gibi, 10 GT de oyun performansında yüzde 60’lık bir artış vadediyor. Ekstra RAM’in varlığı sayesinde bu kapasite artışının çok daha belirgin biçimde hissedilebileceği belirtiliyor. Orijinal Honor 10’un da söz konusu performans güncellemesini yakında alacağını hatırlatmakta fayda var.

Honor 10 GT, 24 Temmuz itibarıyla Çin’de satışa sunulacak. Akıllı telefonun fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda şimdilik bilgi verilmezken, cihazın diğer ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı da henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER