Teknoloji

Honeywell HomeKit destekli Lyric ile Nest’e meydan okuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

honeywell-lyric-050116

Termostatlar ilgi çekici aletler olabilir, ancak Nest ile birlikte çekicilik noktasında boyut atladıkları, ikonik akıllı ev ürünlerine dönüştükleri bir gerçek. Honeywell de akıllı ev sistemleri alanında sektör liderlerinden bir tanesi ve rolünü Nest’e kaptırma niyeti yok gibi görünüyor.

Honeywell, Lyric akıllı termostat ile Nest’e cevap vermişti. Şimdi Lyric çeşitli güncellemelerle birlikte daha güçlü hâle geldi. Bir güncelleme diğerlerinden daha fazla dikkat çekiyor, o da Apple’ın HomeKit sistemi için sunulan destek. Yurt dışında yaklaşık 250 dolardan ön siparişe sunulan yeni Honeywell Lyric, 1 Şubattan itibaren yurt dışında mağazalara giriş yapmış olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Honeywell Round Connected Kablosuz Akıllı Termostat İncelemesi

HomeKit desteğinin eklenmesi küçük olsa da, fark yaratacak bir adım. Nest gibi, Lyric termostatın bir önceki versiyonu da bir iPhone uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyordu, bu sayede sıcaklık ayarlama, sistem bakım ihtiyacı duyduğunda uyarılma, eve giriş ve çıkışlarda termostatın otomatik olarak uyarılması gibi işlemler gerçekleştirilebiliyordu. HomeKit desteğinin eklenmesiyle birlikte bu aksiyonlar HomeKit sistemine bağlı diğer bütün akıllı ev ürünleriyle entegre edilmiş olacak. Böylelikle teoride farklı hava izleme monitörleri kurarak klimayı açabilecek veya evde olup olmadığınızı anlayan ışıklar da otomatik olarak yanıp sönecek.

Lyric’in HomeKit desteği kazanması onun Samsung’un SmartThings platformuyla da çalışmasının önüne geçmiyor. Ancak bu güncelleme Honeywell’in kendisini HomeKit sisteminin Nest’e cevabı olarak konumlaması noktasında yardımı dokunacaktır. Google’ın sahibi olduğu Nest, Apple’ın HomeKit platformuna katılacak gibi görünmüyor. Üstelik şimdiye kadar piyasaya çıkmış olan HomeKit destekli termostatlar görünüş açısından çok da etkileyici görünmüyordu ve Nest’in tasarımının gerisinde kalıyordu. Honeywell Lyric ile birlikte Apple’ın akıllı ev platformu düzgün görünümlü bir ürün kazanmış olacak.

İLGİLİ HABERLER